Predstavljanje knjige “Svitanje na zapadu” Igora Beleša

svitanje-na-zapadu.jpgUdruga Katapult Vas poziva na predstavljanje sedamnaeste,već, po redu knjige iz Edicije Katapult. U petak, 29. lipnja, 2012. godine, s početkom u 19 sati, u svima već poznatom dnevnom boravku Molekule (Delta 5, Rijeka – bivši Ivex), bit će govora o romanu Igora Beleša, ironično naslovljenog „Svitanje na zapadu“.

Riječ je o zabavnoj priči o posljednjim prilikama, zapravo svemu posljednjem, u životima pripadnika treće dobi i njihovim, neočekivano neobičnim, hirovitim svakodnevicama koje provode u staračkim domovima u Irskoj, gdje su osim s uobičajenim, fiziološkim preprekama suočeni i s vjerskim podjelama. Sve to pratimo kroz priču o glavnom liku, Charlesu, koji potaknut sve učestalijim snovima o smrti odluči rezimirati svoj potraćene godine kroz patetičnu ideju pisanja autobiografije. No račune mu pomrsi sudbonosni susret sa starijom damom iz suprotno “vjerski orijentiranih” redova. Kroz pomalo sarkastični ton, otkrivamo da su nam zapravo puno bliži nego što očekujemo, a tijekom tog procesa gradimo i nove simpatije, svako prema svom omiljenom liku.

Igor Beleš rođen je 1978. godine u Borovu Naselju. Škole završava u Crikvenici gdje živi i danas. Glavna su mu zanimacija knjige, glazba i filmovi. Osim što piše prozu, piše recenzije za glazbeni portal muzika.hr, svira klavijature u bendu i povremeno radi kao DJ.

Osim autora, u Molekuli vas još čekaju moderator večeri Enver Krivac i ostala ekipa iz Katapulta. Pa vi sad probajte ne doći!

Last 10 posts by marina

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.