Književna večer s Vladimirom Arsenijevićem

arsenijevic-pozivnica.jpgKnjiževni šlag za kraj godine!  U petak, 30.12. 11. s početkom u 20 sati u Molekuli (Delta 5, Rijeka) Katapult će u sklopu “Razgovaraonica”ugostiti  srpskog pisca u riječkoj rezidenciji, Vladimira Arsenijevića!Voditeljica je Tea Tulić.

Vladimir Arsenijević , nagrađivani i međunarodno priznati srpski pisac, urednik, prevoditelj, glazbenik i kolumnist  je rođen 1965. U Puli. Svojim prvim romanom “U potpalublju” osvojio je NIN- ovu nagradu 1994. godine postavši tako najmlađim dobitnikom ove prestižne nagrade. Ova proturatna knjiga ubrzo je prevedena na 20 jezika i postavila je Arsenijevića među najprevođenije srpske pisce. Od tada je Arsenijević objavio četiri druga romana:  ”Anđela” (1997), “MEKSIKO ratni dnevnik” (2000), “Išmail” (s Aleksandrom Zografom, 2004), i “Predator” (2008).

Utemeljio je i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao glavni urednik od njezina osnutka sve do 2007. godine.

Organizator je regionalnog književnog festivala Krokodil koji se svake godine održava u Beogradu i kroz koji se na dinamičan, zabavan i multimedijalno-informativan način predstavlja najzanimljivije književne stvaraoce s područja bivše Jugoslavije. Djeluje i u novoj izdavačkoj kući Reflektor- knjige za slušanje iz Beograda koja objavljuje audio knjige.

Ovo je o Arsenijeviću “ugrubo”, a Vi dođite k nama u petak i saznajte puno više. Garantiramo prijateljsku atmosferu i obostrano zadovoljstvo!

Udruga Katapult


Last 10 posts by tea

3 Responses to “Književna večer s Vladimirom Arsenijevićem”

 1. marina Says:

  Bješe baš ono… Arsenijević rules! A pohvale i moderatorici!!!

 2. tea Says:

  :D šteta za mutnjikave fotografije. Samo tri su dobre.

 3. marina Says:

  Žao mi je!!! Ono je bila nemoguća misija; slikale smo i Ana i ja, s blicem - bez blica, s fiksne pozicije, nikako na zelenu! Mislim da ime veze sa zoomom?! A onda je krepala baterija.
  Imam ja mentalne slike, ako hoćeš mogu ti nacrtati… ;))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.