NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU

Udruga Katapult u sklopu projekta “Izdavačka akademija” objavljuje natječaj za kratku priču na temu “Susjedi“ i ovim putem poziva sve Vas pisce i spisateljice: afirmirane i neafirmirane, mlade i stare, satiričare i tragičare da nam pošaljete svoju kratku priču ili više njih.   

Najboljih 10 priča bit će objavljene u zbirci priča, krajnjem rezultatu navedenog projekta, a koristit će se kao materijal za edukaciju iz izdavaštva.

Izabrane priče proći će kroz sve radionice Izdavačke akademije (uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) i kroz ruke tri “redakcije” polaznika pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u struci, a na kraju projekta objavit će se tri različite verzije zbirki istih priča.

Svi objavljeni autori dobit će po jedan primjerak svake objavljene zbirke i imat će priliku prisustvovati na promociji zbirke.

Uvjeti natječaja:

  • u natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske,
  • priče moraju odgovarati temi „Susjedi“,
  • priče moraju zadovoljavati kriterij dužine od sedam do deset kartica teksta (12 600 – 18 000 znakova, s razmacima) i moraju biti pisane na hrvatskom jeziku,
  • autori mogu sudjelovati s neograničenim brojem priča,
  • ukoliko prijavljujete više kratkih priča, stavljate ih sve u jedan dokument (jedna ispod druge),
  • priče ne smiju biti prije objavljivane, niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta,
  • radovi se učitavaju (uploadaju) putem službene web stranice http://www.izdavacka-akademija.org/hr/natjecaj pod šifrom prema vlastitom odabiru,
  • dokument mora sadržavati naslov priče, priču (od 12 600 do 18 000 znakova) i mora biti nazvan (spremljen) pod istom šifrom pod kojom se prijavljuje na natječaj,
  • šifra, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail upisuju u za to predviđena polja na internetskoj stranici.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.
Natječaj je otvoren do 15. kolovoza 2011. godine.
U izboru najboljih priča sudjelovat će mentor iz uredništva i polaznici edukacije iz izdavaštva.

Prijavom na natječaj autori se obvezuju da za vrijeme trajanja natječaja priču neće objaviti ni na koji način te da je neće slati na druge natječaje.

Last 10 posts by marina

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.