Čitanje (prodavanje) knjiga ovdje i drugdje

 Ako vas još muči pitanje što napisati i kako to prodati u zemlji Hrvatskoj, sumnjam da ćete tu pronaći rješenje jer ideje su potrošne, ali zanimljivo je pročitati što drugi misle i/ili rade po tom pitanju. Evo dva članka, drugi kao jedan od odgovora prvom (s time da prodanost knjiga nije isto što i čitanost istih):

prvi članak

drugi članak

Last 10 posts by tea

3 Responses to “Čitanje (prodavanje) knjiga ovdje i drugdje”

 1. marina Says:

  Lako se Dežuloviću zajefrkavati kad ga čitaju i ima ga svugdje. Ne moš’ više ni konzervu otvorit! Uostalom, njegova najprodavanija knjiga može se zahvaliti reizdanju u Jutarnjem, bez obzira što je njena prethodnica godinu prije također dobro kotirala na listi prodaje.
  Što se tiče Sheda, ili Boga kako bi ga trebali zvati od milja, njegova zajefrkancija bi mogla završiti na sudu, kad neki od intelektualaca koju su kupili knjigu naslova “O čemu svaki muškarac razmišlja kad ne razmišlja o seksu” kroz izgledno vrijeme otkrije da je kupio kilu praznog papira. Takvi stvarno ne trpe sprdanciju na račun svojih dugo stjecanih čitateljskih navika.

 2. krivac Says:

  slažem se sa tetkom marinom. gosn deža malo kaka. ako se on žali onda ne znam što bi drugi trebali reći. ali on mora tako, to mu stajl. i dobar mu je stajl, evo, npr. fora mu je paraboliziranje sa mletačkim vremevljem. razbila me fraza “drevna vještina čitanja”. fakat, ko čita te knjige uopće? uništavamo šume u ime kulture.

  a glede ovog drugog tipa… nadam se da će uskoro ili kad već završiti era marketinških trikova (utopija, znam, ali moram) jer meni ovakvi isfuri nisu nimalo simpatični. jebo te svijet u kojem takva jedna dosjetkica postane fizička knjiga 4real i onda se još i proda. coffee table filozofija pomiješana sa portalovskim i inim medijskim sapuničastim mitiziranjem muškarca kao penisa na dve noge. ja sam muškarac i da, svakodnevno razmišljam o tome da ga stavim na toplo, ali brat bratu, imam i neke druge misli. prilično dosta njih, u biti. više me vrijeđa što neko tako klasificira moju seksualnost nego to što nema ničeg u knjizi, spending-wise.

  i tako. glavno da nešto brbljamo ovuda, ne? :)

 3. tea Says:

  Knjige danas služe za opremanje doma a ne uma.
  Tako da mi se Shedova knjiga čak čini boljom idejom od tvrdo uvezanog stiropora.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.