Archive for January, 2013

Toma Marković u Ribooku

Thursday, January 31st, 2013

 

Prenosimo:

Dođite u knjižaru Ribook, 1.2.2013. u 19:00 sati, jer će tamo, uz vergilijevsku pomoć Krune Lokotara, nastupiti Toma Marković (1976.).

Toma Marković živi i radi u Beogradu kao zamjenik glavnog urednika Petra Lukovića na portalu e-novine. Trenutno boravi u Rezidenciji Kamov u Rijeci, gdje radi na rukopisu “Čovek zeva posle rata”, žanrovski mješovitoj knjizi o tranziciji iz stanja klanja u stanje poricanja. Inače piše poeziju, satirične tekstove, eseje, publicistiku i žanrovski hibridne tekstove.
Jedan je od osnivača i suurednik kulturno propagandnog kompleta Beton. S redakcijom Betona priredio izdanja “Srbija kao sprava” (2008.), “Antimemorandum-dum” (2009.), pregled mlađe pripovedačke scene Srbije na albanskom jeziku “NgaBeogradi, me dashuri” (Iz Beograda, s ljubavlju, 2011). Napisao je songove za predstavu “Ubiti Zorana Đinđića” koja je premijerno izvedena u oktobru 2012. u režiji Zlatka Pakovića.
Između ostalog, objavio je knjigu satirične poezije i proze “Vreme smrti i razonode” (VBZ, 2009). Uz knjigu je objavljen i CD „Pesme zlih volšebnika“ u suradnji s bandom Ah Ahilej iz Beograda.

Na promociji će se razmatrati isključivo vječna pitanja ljudskog postojanja:

Kako postati snajperista? Zašto je teniski teren sveta srpska zemlja? Tko su i što su žreci lažpurlažizma? Kako je došlo do nacionalnog pomirenja ulja i vode? Kako je napravljena koalicija šupljih i punjenih ljudi? Tko je oklevetao Hitlera? Šta traži Velika Srbija među nogama? Kada će svi srpski pokojnici živeti u jednom kovčegu?

Noć veeelikog čitaaanja: Ri Lit

Monday, January 14th, 2013

Noć velikog čitanja / Ri Lit

Prvi javni nastup Ri Lit će imati na Noći velikog čitanja u četvrtak 24. siječnja u 20,00 u Filodrammatici kad će devetoro autora ujediniti prozne ulomke svojih objavljenih i novih radova stvarajući posve nov pristup percepciji književnih ostvarenja.

Tko ne dođe…

Kuća za pisce: Natječaj za nagradu “Edo Budiša”

Monday, January 14th, 2013

GRADSKA KNJIŽNICA PAZIN, Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1a, koja upravlja Kućom za pisce – Hižom od besid, dana 10. siječnja 2013. godine, objavljuje:

NATJEČAJ ZA PREDLAGANJE KANDIDATA/KANDIDATKINJE ZA DODJELU NAGRADE „EDO BUDIŠA“.

Natječaj otvoren do 10. veljače. Više saznajte ovdje.