Archive for March, 2012

Algoritmov “Prozak” Enveru Krivcu

Thursday, March 22nd, 2012

Čestitke kolegi Enveru Krivcu koji je “dignuo” ovogodišnju književnu nagradu ‘Prozak’ koju nakladnička kuća Algoritam i dvotjednik za kulturu Zarez dodjeljuju za najbolji prozni rukopis :) Inače, ovo je već drugi put da “Prozak” ide u ruke “Katapultovaca”. Podsjetimo se, prošlogodišnja debitantica bila je predsjednica Udruge Katapult Tea Tulić s izvanrednom zbirkom crtičnih zapisa “Kosa posvuda”…

Detaljnije na linku: http://www.knjizevnost.org/vijesti/4341-proglaeni-pobjednici-natjeaja-prozak-i-na-vrh-jezika

Natječaj za neobjavljenu kratku priču

Wednesday, March 21st, 2012

GRADSKA KNJIŽNICA PAZIN, Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1a, koja upravlja Kućom za pisce – Hižom od besid, dana 5. ožujka 2012. godine, objavljuje

NATJEČAJ ZA NEOBJAVLJENU KRATKU PRIČU,
pod nazivom “Lijepe priče Ede Budiše”

1. Natječaj se raspisuje u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958.-1984.), čije je djelo unatoč preranoj smrti ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama. Natječaj raspisuju Kuća za pisce – Hiža od besid, kojom upravlja Gradska knjižnica Pazin i dnevni list Glas Istre uz potporu Istarske županije – Regione Istriana.

2. Priče mogu slati autori/ice do 35 godina starosti koji pišu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

3. Traže se priče na slobodnu temu duljine do pet kartica (ukupno 9.000 znakova s razmacima).

4. Naslovljene i potpisane priče treba slati u RTF formatu na e-mail kucazapisce.natjecaj@gmail.com s kratkim životopisom autora/ice odnosno „bilješkom o piscu“ do pet redaka.

5. Pristigle priče vrednuje Komisija koju je imenovalo Programsko vijeće Kuće za pisce – Hiže od besid.

6. Najbolje priče bit će objavljene jednom mjesečno u prilogu za kulturu ARTISTRA dnevnog lista Glas Istre, ali se neće honorirati.

7. Među pričama objavljenima u Glasu Istre jednom godišnje birat će se i proglašavati najbolja priča odnosno autor/ica.

8. Autori/ice najbolje ocijenjenih priča bit će pozvani da sudjeluju u programu manifestacije „Dani Ede Budiše“ potkraj godine u Rovinju – Rovigno.

9. U slučaju dovoljnog broja kvalitetnih radova, najbolje priče bit će objavljene u knjizi.

10. Sudjelovanjem u ovom natječaju autori/ice pristaju na sve naprijed navedene uvjete.

Sunday, March 18th, 2012

navrhjezika_prozak.jpg

Intervju

Wednesday, March 14th, 2012

zarez1.gifSutra, od 15. 03. 2012. na kioscima potražite novi broj dvotjednika za kulturu i društvena pitanja “Zarez” u kojem naša draga voditeljica i urednica Edicije Katapult daje intervju na čak dvije velike stranice. Spominju se i neki aktualni članovi udruge, neki bivši, a bogami i “budući”.  O čemu se točno razgovaralo, znati ćete kad pročitate Zarez ;)

DORF

Tuesday, March 13th, 2012

Počinje novi DORF - Festival dokumentarnog rock filma u Rijeci. Mene je prošle godine na taj festival primamio dokumentarac o legendarnom pankeru Satanu Panonskom. Što ove godine možete pogledati, piše ovdje: http://dorf-vk.com/?page_id=128 :)

Ove godine, moj favorit je film “Fanzini s marsa”, njega sam već pogledao, pa svakako mogu preporučiti, posebice alternativcima te svima onima koji ne znaju kako smo se zabavljali dok nije bilo interneta ili dolazili do željenih informacija ;)