Archive for January, 2012

Rezultati natječaja časopisa AVLIJA

Tuesday, January 31st, 2012

avlija-logo1.jpgIzmeđu ostalih nagrađenih, “Katapultovac” Amir Alagić pjesmom ušetao u Avliju. Više o rezultatima natječaja na linku: http://www.knjizevnost.org/konkursi/4132-rezultati-konkursa-asopisa-avlija-za-najbolju-priu-i-pjesmu-u-regionu-za-2011-godinu

Razgovaraonica i književna večer s Krunom Lokotarom

Thursday, January 26th, 2012

U ponedjeljak, 30.1.2012. Katapult će u sklopu Razgovaraonica ugostiti jednog od najpoznatijih urednika s ovih prostora, Krunu Lokotara ! Književna večer će se održati s početkom u 20 sati, a Razgovaraonica za članove i članice u 17 sati u prostoru Molekule. Voditelj književne večeri je Enver Krivac.lokotar-plakat.jpg

Kruno Lokotar rođen je 1967. u Daruvaru. Diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Kritiku i kulturološku publicistiku objavljivao u raznim medijima, uređivao je časopise “Godine” i “Godine nove”, bio selektor i voditelj FAK-a. Od 2002. do 2007. radio kao glavni urednik AGM-a.
Godine 2004. dobio Nagradu Kiklop za najboljeg urednika. Utemeljitelj je i član žirija književnih nagrada Prozak i Na vrh jezika. Živi i radi kao urednik Algoritma u Zagrebu.
Uredio:
- “FAKat”, (s Nenadom Rizvanovićem) Celeber, 2001.
- “FAK YU”, special limited edition, uredio i dizajnirao, 2002.
- “FAK JU” (s Vladimirom Arsenijevićem), Rende, Beograd, 2002.

“Most/The bridge” časopis

Friday, January 20th, 2012

Knjiški moljac donosi vijest da je izašao novi broj časopisa “Most/The Bridge”, koji je usmjeren predstavljanju hrvatske književnosti u svijetu, s prijevodima literature naših pisaca - proze, poezije, drama, eseja, kritika - na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku. Časopis možete  “skinuti” i čitati.

IV. natječaj Festivala aktivističke poezije ART ATTACK na temu «Glad»

Wednesday, January 4th, 2012

Kulturna udruga „Manifest“ organizira četvrti međunarodni pjesnički festival „Art Attack“. Otvoren je za autore do 30 godina starosti koji pošalju svoje radove (najviše tri pjesme) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku na gore navedenu temu. Radovi se šalju na e-adresu art.attack.fest@gmail.com najkasnije do 31. ožujka 2012. Sve upite o festivalu možete poslati na istu adresu. 15 najboljih radova bit će nagrađeno i obavljeno u dvojezičnom zborniku. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, datum i mjesto rođenja te kratku biografiju. O rezultatima natječaja autori će biti obaviješteni do kraja travnja 2012. Kao i prethodne tri godine, festival će trajati tri dana i obuhvaćati zbivanja kao što su: predstavljanje zbornika, čitanje poezije, gostovanje nagrađenih pjesnika, humanitarne akcije, radionice te predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu. Nagrađeni autori bit će pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu u studenom 2012.