Archive for May 5th, 2011

Započela „Izdavačka akademija“

Thursday, May 5th, 2011

Udruga Katapult započela je 03. svibnja 2011. s provedbom projekta „Izdavačka akademija“ apliciranog na natječaj IPA - „Mladi na tržištu rada“. Projekt u vrijednosti od 96.855,04 EUR financiran je s 82,05% sredstvima Europske unije. Projekt traje 12 mjeseci te se provodi u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnom službom Rijeka, koji će osim sufinanciranja projekta biti aktivno uključeni u pojedine projektne aktivnosti.
Cilj projekta „Izdavačka akademija“ je povećati konkurentnosti ciljane skupine kroz jačanje znanja, razvoj vještina i radnih tehnika iz područja izdavaštva kao i poticanje suradnje između ciljne skupine i potencijalnih poslodavaca.
Ciljana skupina korisnika su dugoročno nezaposleni mladi (duže od godinu dana) ili mladi bez radnog iskustva od 20-29 godina starosti, s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije visoke stručne spreme sljedećih fakulteta: Filozofski fakultet (hrvatski jezik i književnost, strani jezici, kulturologija, psihologija i sociologija), Akademija primijenjenih umjetnosti, Fakultet političkih znanosti (novinarstvo), Arhitektonski fakultet (dizajn), Ekonomski fakultet i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Projekt obuhvaća niz aktivnosti od kojih glavnu aktivnost čine teorijske i praktične radionice iz svih segmenata izdavaštva (izdavaštvo, uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u samoj struci. Po završetku edukacije, polaznici će biti osposobljeni za rad u izdavaštvu.
Više o projektu uskoro!