Archive for April, 2011

Razgovaraonica s Ivanom Simić Bodrožić

Wednesday, April 27th, 2011

Ove će subote, 30.4.2011. Katapult ugostiti Ivanu Simić Bodrožić! Od šire javnosti i kritike hvaljena, autorica bestsellera “Hotel Zagorje” u 12 sati će se susresti s članovima i članicama Katapulta na popularnoj Razgovaraonici. Književna večer će se održati istog dana, navečer, s početkom u 20 sati. Mjesto oba događaja je, naravno, Molekula (Delta 5, Rijeka).Voditelj književne večeri je Enver Krivac. (more…)

Kritika Prtenjačine kuharice

Tuesday, April 26th, 2011

Ovdje čitajte što o knjizi, fuziji kuharice i pričarice,“Kod Yvesa” Ivice Prtenjače misli Vladimir Arsenić.

Ronan Benett u Filodrammatici

Friday, April 15th, 2011

u sklopu Tribine razotkrivanje koja gostuje u Rijeci, pozvani ste na književno druženje s poznatim irskim piscem Ronanom Bennettom.
S autorom povijesnog trilera “Opasna partija” će o knjizi, njegovu književnom radu, scenarijima za BBC, političkom angažmanu, zatvorskim godinama, Irskoj i drugim temama razgovarati Seid Serdarević, uz simultani prijevod Daniele Uravić.

Navedeno gostovanje održat će se u ponedjeljak, 18. travnja s početkom u 18 sati u knjižari V.B.Z. Filodrammatica, Korzo 28. (more…)

Novi predsjednik HDP-a

Monday, April 4th, 2011

Novi predsjednik Hrvatskog društva pisaca je nezaustavljivi Nikola Petković, potpredsjednik Robert Perišić, a između ostalih u upravnom odboru su Daša Drndić i Olja Savičević Ivančević. Više o planovima borbe za bolje statuse književnika i programu o raspisivanju književnih stipendija vidi ovdje.

Čarobnjak iz Rijeke

Sunday, April 3rd, 2011

A tko drugi, dame i gospodo, doli - Enver Krivac!

ČITANKA? ČITANKA. ČITANKA!

Saturday, April 2nd, 2011

Čiiiitankaaa, Čiiiitankaaa, Čiiiitankaaa! Bilo je tako dobro. Toliko različitih ljudi s toliko različitih stilova i tema i načina izražavanja i načina čitanja! Čitanku su činili čitajući: Maja Ibrić! Tea Tulić! Enver Krivac! Jelena J.Zlo Tondini! Anja Cuculić! Nenad Stojković! Petra Čargonja! Čitali su svašta, pjesme, priče, ulomke romana. Atmosfera je bila super, stvarno no stress edition, iako su se nekim čitačima tresli papiri u rukama. Bilo je i smijeha, što u publici, što kod čitača, ma svašta. Bilo je super! I trebali ste biti tamo.