Archive for November, 2010

Razgovaraonica i književna večer s Damirom Karakašem

Wednesday, November 24th, 2010

 Ove subote, 27.11. Katapult ugošćuje pisca, scenaristu, novinara, uličnog svirača harmonike i karikaturistu, Damira Karakaša! Razgovaraonica za članove i članice Katapulta počinje u 12 sati, a književna večer za sve u 20 sati u Molekuli (Bivši Ivex, Delta 5, Rijeka). Voditeljica književne večeri je Tea Tulić.

Damir Karakaš rođen je 1967. godine u Plašćici kod Brinja u Lici. Desetak godina je radio kao novinar u “Večernjem listu” (Crna kronika), između ostalog izvještavao i s ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu. Uvršten u “Antologiju ex-Yu kratke priče, 1990 -2000″ (Ljubljana, 2001). (more…)

Književno- humanitarni događaj u Rijeci

Thursday, November 18th, 2010

U petak, 19. 11. 2010. s početkom u 18 sati u Filodrammatici (Korzo 28, Rijeka) će se održati književni događaj humanitarnog karaktera, prezentacija zbirke hip hop poezije riječkog srednjoškolca Edina Jakupija, pod nazivom “Hip hop lirike”. Knjigu će uz autora predstaviti urednica Željka Kovačević Andrijanić i recenzentica Kristina Posilović.
Sav prihod od prodaje zbirke ide u humanitarnu svrhu liječenja teško oboljelog mladog Edina.

Stripaši svih zemalja!

Monday, November 15th, 2010

Dobro, možda ne baš svih, ali ovih ovdje svakako. Više ovdje.

Intervju s Robertom Perišićem

Monday, November 15th, 2010

Zanimljiv razgovor Marka Pogačara s Robertom Perišićem pročitajte ovdje.

Predstavljanje romana “Kamov se vraća kući” Zorana Krušvara

Wednesday, November 10th, 2010

U petak 12. studenog, s početkom u 18:30 sati, u Narodnoj čitaonici (Korzo 24, Rijeka) bit će predstavljen roman “Kamov se vraća kući”, autora Zorana Krušvara.

- Kako Kamov nije bio običan književnik, tako ni roman koji nosi njegovo ime nije mogao biti običan roman. Da bih tu pomalo eksperimentalnu knjigu predstavio publici, bit će mi potrebna sva stručna pomoć koju mogu dobiti. Zato će mi se na predstavljanju pridružiti mlade autorice koje su i same pisale o Kamovu, Tamara Crnko i Antonija Mežnarić, a također i stručnjaci za Kamova Mladen Urem i Milan Zagorac, kaže Krušvar. (more…)

Promocija novog romana Nade Gašić

Wednesday, November 10th, 2010

Ovog petka, 12.11. 2010. s početkom u 18 sati održat će se prezentacija novog romana Nade Gašić. Mjesto održavanja promocije je Filodrammatica V.B.Z. knjižara bookshop giftshop caffe (korzo 28, rijeka). Voditelj promocije je Nikola Petković. (more…)

“U obrani fantastike” Nenada Stojkovića

Monday, November 8th, 2010

Stavljam na blog članak kojeg je napisao naš član Nenad Stojković, čija bi knjiga “Sjeverno sunce”, povjesno avanturistička saga s elementima nadnaravnog od 1200 stranica (podjeljena u dva dijela) u izdanju Ziga uskoro trebala ugledati svijetlo riječkog poludana. Nenad predviđa da će iz ovog uvodnog nastati serija ozbiljnih članaka tematski vezanih za fantastiku, povijest, mitologiju, odnosno sve ono što zanima njega kao pisca i promišljaoca. Nadam se da će ovakvo nešto zainteresirati i vas. A ti, Nenade, obnovi svoje korisničko ime za K blog i prioni poslu! (more…)

Subota 6.11. Razgovor i druženje s D. Sabela Grimesom

Friday, November 5th, 2010

Ove subote, 6.11.2010 s početkom u 19h Katapult u suradnji s udrugom Prostor Plus ugošćuje američkog multimedijalnog umjetnika, D. Sabelu Grimesa. Druženje uz razgovor s gostujućim umjetnikom održat će se u Molekuli (Delta 5, Rijeka). Neformalni razgovor moderirat će Enver Krivac i Tea Tulić.

D. Sabela Grimes je multimedijalni umjetnik koji strastveno spaja jezik, zvuk i pokret. Osim što internacionalno nastupa  kao pjevač, plesač, glumac i pjesnik, (more…)