Archive for October 26th, 2010

FLIEGERFEST 2010 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 26th, 2010

Heja hej! Stiglo je i to vrijeme godišća kada se navješta ili navješća ili uglavnom, najavljuje središnja Katapultova književna večer, u zapadnom svijetu poznatija kao FLIEGERFEST.

Stoga, čujte i počujte, ljubiteljice i volitelji riječi pisane pa onda od autora samih čitane, treći i za sad najveći Fliegerfest održat će se ovaj PETAK, 29.10. u 20.00 sati. Mjesto je, naravno, Dnevni boravak riječke MOLEKULE, bivša zgrada Ivexa, Delta 5.

Fliegerfest je, ako to do sad niste saznali, središnja Katapultova književna večer, što znači da se članice i članovi udruge iz čitave Hrvatske okupljaju ne bi li zainteresiranoj publici predstavili što su novoga proznoga napisali tijekom prošle godine. Tako Vas u petak na improviziranoj pozornici Molekule očekuju (cast in alphabetical order) Amir ALAGIĆ (Pula), Anja CUCULIĆ (Zamet), Korina DIJAN (Kukuljanovo), Željka HORVAT (Belica), Alen KAPIDŽIĆ (Gornja Vežica), Josip POTNAR (Bjelovar), Nenad STOJKOVIĆ (Pula) i Tea TULIĆ (Sv.Lucija). Voditelj trećeg Fliegerfesta je Enver KRIVAC (Škurinje).

Riječ “after? na engleskom jeziku znači “poslije?. Jasno Vam je što je ovdje implicirano.

Biti će nam jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako drago ako dođete, a ako zaista dođete neće Vam biti žao. Garantiramo jedinom stvari koja nas u životu iskreno zanima, a to je književnost.

Vidimo se.

Enver Krivac, voditelj projekta.

Preminula Vesna Parun

Tuesday, October 26th, 2010

Vesna Parun, prema mnogima naša najznačajnija pjesnikinja iznimno bogatog i raznolikog opusa, umrla je jučer ujutro u svojoj bolesničkoj sobi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama, u kojima je proboravila zadnje godine svog samoizabranog ‘otpadničkog’ života. (more…)