Archive for October, 2010

Sanjin književni klub

Sunday, October 31st, 2010

A da joj pošaljemo cijelu ediciju Katapult? Više ovdje.

Knjige, papir, Kindle, iPad

Saturday, October 30th, 2010

Sjećate se Sedme od devet i onog njenog plastičnog podmetala po kojem stalno nešto tipka i očitava? E, pa tako ćete i vi uskoro. Više na ovom linku.

FLIEGERFEST 2010 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 26th, 2010

Heja hej! Stiglo je i to vrijeme godišća kada se navješta ili navješća ili uglavnom, najavljuje središnja Katapultova književna večer, u zapadnom svijetu poznatija kao FLIEGERFEST.

Stoga, čujte i počujte, ljubiteljice i volitelji riječi pisane pa onda od autora samih čitane, treći i za sad najveći Fliegerfest održat će se ovaj PETAK, 29.10. u 20.00 sati. Mjesto je, naravno, Dnevni boravak riječke MOLEKULE, bivša zgrada Ivexa, Delta 5.

Fliegerfest je, ako to do sad niste saznali, središnja Katapultova književna večer, što znači da se članice i članovi udruge iz čitave Hrvatske okupljaju ne bi li zainteresiranoj publici predstavili što su novoga proznoga napisali tijekom prošle godine. Tako Vas u petak na improviziranoj pozornici Molekule očekuju (cast in alphabetical order) Amir ALAGIĆ (Pula), Anja CUCULIĆ (Zamet), Korina DIJAN (Kukuljanovo), Željka HORVAT (Belica), Alen KAPIDŽIĆ (Gornja Vežica), Josip POTNAR (Bjelovar), Nenad STOJKOVIĆ (Pula) i Tea TULIĆ (Sv.Lucija). Voditelj trećeg Fliegerfesta je Enver KRIVAC (Škurinje).

Riječ “after? na engleskom jeziku znači “poslije?. Jasno Vam je što je ovdje implicirano.

Biti će nam jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako jako drago ako dođete, a ako zaista dođete neće Vam biti žao. Garantiramo jedinom stvari koja nas u životu iskreno zanima, a to je književnost.

Vidimo se.

Enver Krivac, voditelj projekta.

Preminula Vesna Parun

Tuesday, October 26th, 2010

Vesna Parun, prema mnogima naša najznačajnija pjesnikinja iznimno bogatog i raznolikog opusa, umrla je jučer ujutro u svojoj bolesničkoj sobi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama, u kojima je proboravila zadnje godine svog samoizabranog ‘otpadničkog’ života. (more…)

Zalijepi se na Kamova!

Wednesday, October 13th, 2010

U tijeku je akcija koju provodi Odjel za kulturu Grada Rijeke pod nazivom “Zalijepi se na Kamova!” povodom 100-godišnjice smrti Janka Polića Kamova. Akcija se sastoji od podizanja web stranice www.kamov.hr, postavljanja jumbo plakata i city lighteva s Kamovljevim citatima, objavljivanja oglasa s citatima u Novom listu, emitiranja radijskih jinglova s citatima na Radio Trsatu i Radio Rijeci te gerilske akcije lijepljenja plakata s citatima iz Kamovljevih djela što se nadovezuje na umjetničku akciju Vlade Marteka “Čitajte Kamova” iz 1981. Cilj akcije je skrenuti pozornost na našeg najznačajnijeg pisca i potaknuti građane i građanke na ponovno čitanje njegovog djela koje je i danas, stotinu godina nakon njegove prerane smrti, jednako aktualno i provokativno.

Akcija će trajati tijekom mjeseca listopada završno s 31. 10. 2010. nakon čega će plakatiranje biti završeno. Pozvani ste da se tijekom ovog mjeseca uključite u kampanju “Zalijepi se na Kamova!” na jedan ili više načina koje budete smatrali shodnim i izvodivim s obzirom na vaše mogućnosti. Tako možete: (more…)

PROJEKT POLUOTOK

Monday, October 11th, 2010

 Drage članice i članovi Katapulta!

Pozvani ste da sudjelujete u PROJEKT-u POLUOTOK, u sklopu kojega će se javnim doprinosom graditi književna regija u obliku romana a po uzoru na regiju i poluotok Istru.

Što je PROJEKT POLUOTOK?

PROJEKT POLUOTOK je eksperiment kojim se ispituje spremnost javnosti da djeluje organizirano u svrhu umjetničkog stvaranja. U sljedećih godinu dana putem najrazličitijih slobodno dostupnih (mahom internetskih) oruđa prikupljat će se i oblikovati tekst romana koji će potom grupa urednika-dobrovoljaca dodatno prilagoditi formatu knjige. Knjiga će biti tiskana u reprezentativnoj nakladi koja će biti razdijeljena, potpuno besplatno, knjižnicama i osobama koje za nju iskažu interes. Uz to, tekst romana će trajno (ili što trajnije) ostati dostupan na Internetu, na korištenje onima koji ga odluče dalje mijenjati. (more…)

Savjetovalište ususret Fliegerfestu

Thursday, October 7th, 2010

Yo! Članice i članovi najdraže nam udruge!

Posljednji petak ovog mjeseca u kojem pada lišće (29.10., da budem precizniji) dogodit će se treće izdanje središnje Katapultove književne večeri koju mnogi namjerno zovu FLIEGERFEST. Jeeee!

Ali ovo nije službena blog najava (ona će uslijediti vrlo skoro) već mala pripomoć za sve one koji misle doći pred mikrofon (ili kako bi to rekao bivši predsjednik – mirkofon) i počastiti okupljene svojim proznim majstorijama. Drugim riječima, niže potpisani dr. Enver W. Krivac, ponudit će Vam nekoliko savjeta o javnom čitanju, sve ne bi li Vam, pogotovo Vama koji ćete ovom prilikom popnuti svoju javnonastupačku višnju, pomogao. I samom sebi, aussi.

(more…)