Archive for September, 2010

Natječaj Instituta “Vlado Gotovac” i časopisa “Autsajderski fragmenti”

Monday, September 27th, 2010

Institut «Vlado Gotovac» i uredništvo časopisa «Autsajderski fragmenti» objavljuju NATJEČAJ za radove iz područja književnosti, umjetnosti i kulture.

«Autsajderski fragmenti» su časopis za književnost, znanost i umjetnost koji izlazi od 2005. god. Ideja vodilja je okupljanje renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, znanstvenika te studenata na zajedničkim projektima. Časopis je usmjeren na objavljivanje znanstvenih, književnih i umjetničkih radova te dosad neobjavljenih prijevoda stranih autora. Povod za dvobroj 2010. godine je 10. godišnjica smrti i 70. godišnjica rođenja poznatog hrvatskog književnika, filozofa, govornika i političara – Vlade Gotovca. (more…)

Homo sucker

Thursday, September 16th, 2010

Mladi crnogorski pisac Andrej Nikolaidis objavio je esejističku knjigu Homo sucker, a njene dijelove možete pratiti na portalu e-novine. Ovdje možete pročitati tekst o Avataru, a ovdje o holivudizaciji slamova u filmovima poput Distikt 9 ili Milijunaš s ulice.

Maja Hrgović: Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo

Tuesday, September 14th, 2010

Vladimir Arsenić napisao je kritiku na knjigu Maje Hrgović na portalu e-novine. Maja Hrgović nam se ove godine predstavila u Rijeci u sklopu Festivala europske kratke priče, a dobitnica je ovogodišnje stipendije Central European Initiative. Ovdje možete pročitati i intervju s njom.

Književna poslastica u Rijeci

Sunday, September 12th, 2010

Književni susret sa Slavenkom Drakulić u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, u utorak, 14. 9. 2010. u 18.30 sati, u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, Rijeka.

Sudjeluju: Slavenka Drakulić, Zdravko Zima, Ivica Prtenjača i Želimir Koščević.

U susret razgovaraonici s Tenom Štivčić

Sunday, September 12th, 2010

Izgleda da nam uskoro stiže Tena Štivčić u Katapult pa evo zrnce informacije o njoj i njenom radu.

Kraj tiskanih novina?

Saturday, September 11th, 2010
Do 2015. godine više neće biti smisla u tiskanju novina, smatraju neki međunarodni stručnjaci, a prvi među njima je izdavač New York Timesa Arthur Sulzberger Jr.

Više ovdje.