Archive for April, 2010

1. maj - prosvjedi

Friday, April 30th, 2010

Evo još jedne ultimativne zabave (nešto poput gej parade):

Prosvjedi na praznik rada.

Parti je organiziran diljem Lijepe naše, a u Rijeci će početi u 10,00 sati na Trgu 128. brigade hrvatske vojske. Izvrsno vrijeme za sve one koji idu večeras u izlazak - nemojte ni ići doma, samo nastavite!

Naravno, svi kojima je dobro, koji su zadovoljni kako nas naši političari vode i koji ne bi željeli da im se išta u životu promijeni, neka ostanu doma ili idu u planinu, na roštilj ili štogod već im je milo i neka ignoriraju ovaj post.

 Hvala.

Finbar Meets Balatura

Wednesday, April 28th, 2010

Književni festival u Balaturi od 11. do 13. lipnja

7 autora iz različitih zemalja provode jedan vikend u sobama hotela Balatura u Triblju, Hrvatska. Zajedno pišu knjigu priča po uzoru na irsku knjigu “Hotel Finbar” (izdao Dermot Bolger, 1997). Svaki autor je smješten u jednoj sobi o kojoj piše priču. U dnevnom razgovoru pisci određuju zajedničke smjernice za knjigu. Za vrijeme festivala održavaju se književni događaji tako da svaki pisac ima priliku predstaviti vlastiti rad hrvatskoj publici.

Sudjeluju  Boris Dežulović, Miljenko Jergović, Ajla Terzić, Muharem Bazdulj, Roman Graf, Dermot Bolger, Guy Helminger.

Više na www.finbarmeetsbalatura.net

Liliputanci u zoološkom vrtu - video prilog

Tuesday, April 27th, 2010

Video s predstavljanja Mariove knjige u Molekuli objavljen na portalu mojarijeka.hr na kojem možete pročitati i kratki članak o književnoj večeri.

Ivica Bednjanec: Retrospektiva

Monday, April 26th, 2010

28.4.2010. s početkom u 18,30 sati u Narodnoj Čitaonici  (Rijeka, Korzo 24) će se održati Otvorena srijeda - predstavljanje monografije Retrospektiva Ivice Bednjaneca.
Organizator je Gradska knjižnica Rijeka a sudjeluju: Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i koautorica monografije te Darko Bednjanec – dizajner i koautor izdanja.

Gradske priče – natječaj

Monday, April 26th, 2010

A i ovo. Hajde, hajde. treba pisati.

Brod knjižara – natječaj za kratku priču

Monday, April 26th, 2010

Kliknite. Ovo je za vas koji pišete!

Noć uz Rijeku - prikaz

Sunday, April 25th, 2010

Alen Kapidžić napisao je modernu krvavu bajku, upozoravajući i uznemiravajući roman o tamnoj strani života i svijesti današnje mladeži - kaže, između ostalog, kolega Davor Šišović na svom blogu Knjiga za plažu. Prikaz je objavljen čak 1. kolovoza 2009. u Glasu Istre.

Eto, isplati se povremeno uguglati vlastito ime…

Liliputanci na Varaždin-online.com

Wednesday, April 14th, 2010

Evo članka za pročitati i arhivirati o predstavljanju Mariovih Liliputanaca u Molekuli.

Razgovor sa samim sobom iz budućnosti/prošlosti

Wednesday, April 14th, 2010

Vidite kako je to moguće.

Mnemosyne- kazalište sjećanja/ Dio 1: Okupljanje

Wednesday, April 14th, 2010

U četvrtak, 15. 4. 2010. u 20 sati Sonja Leboš iz Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII)predstavit će projekt Mnemosyne - Kazalište sjećanja / DioI: Okupljanje. Time će ujedno biti najavljen i prvi u nizu susreta, radioničkih i konferencijskih formata koji će se događati u Pragu i Zagrebu tijekom 2010. godine. Prvi susreti u Zagrebu odvijaju se 23.-25. travnja pod nazivom Aktivno europsko sjećanje: O čemu se radi? Mnemopolitike. Mnemotopije. Mnemopoetike, a to će ujedno biti i tema razgovora u Rijeci.  Gost sugovornik je Daša Drndić, a predstavljanje ovog projekta koji se bavi širokim spektrom interdisciplinarnih pristupa kulturi sjećanja dogodit će se u Molekuli, Delta 5 (ex-IVEX).

Ulaz je slobodan.

GKR: Je li stripu vrijeme da odraste?

Wednesday, April 14th, 2010

14. 4. u 18,30 Gradska knjižnica Rijeka organizira Studentsku srijedu na temu: Mogu li se strip-junaci i dalje boriti protiv zla svakodnevnice? Je li stripu vrijeme da odraste?
Sudjeluju: Marko Lerga, voditelj Palach strip-knjižare i Damir Steinfl, strip-autor
Moderira: Blanka Hatibović
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Rijeka, Narodna čitaonica, Korzo 24

Napad klonova

Tuesday, April 13th, 2010

Bijahu nas napali neki zli hakeri, vjerujem, ničim izazvani pa smo neko vrijeme bili nedostupni.

Hvala Zlatku što nas je vratio u mrežni život!