Archive for March, 2010

Dan Simmons: Ilij i Olimp

Sunday, March 21st, 2010

Nakon nekoliko godina minimalnog čitanja beletristike, a još više godina ne čitanja “hitova” te sjećanja na Dana Simmonsa i njegov Hyperion i Endimion za koje često tvrdim da su najbolji SF romani ikada, došao sam na ideju da pročitam njegova najnovija dva SF romana za koje je dobio nagrade i pohvale širom svijeta te da provjerim može li me tzv. zabavna literatura povući i odnijeti kao što je to bio slučaj prije cca. 5 do 10 godina.

(more…)

Bez panike

Saturday, March 20th, 2010

Evo jednog zgodnog filma za sve one koji su imali napad panike, koji su mislili da će imati napad panike, koji misle da će imati napad panike, koji se boje da neće imati napad panike i koji su uz sve to još i “napad panike” shvatili kao nešto jako ozbiljno.

Naravno, film mogu pogledati i svi ostali koji imaju nekakav drugačiji odnos prema napadu panike.

Uživajte!

p.s. Kako je film otišao iz Art kina Croatia, evo linka na IMDB

Savjeti za pisce

Tuesday, March 2nd, 2010

U naslovu piše “pravila”, ali tko vam smije reći što vi smijete, a što ne smijete pisati kad vi sami znate kako se to najbolje radi?

:-)

Kamov će vam kruha dati! (Natječaj za kratku priču)

Tuesday, March 2nd, 2010

Oprostite mi unaprijed na slobodnijem naslovu (za ovaj post) koji ne stoji u službenom pozivu za natječaj.

A u službenom pozivu stoji ovako:

Povodom obilježavanja 100. obljetnice smrti Janka Polića Kamova, Gradska knjižnica Rijeka i Mentor d.o.o. u sklopu akcije Kamov ukratko objavljuju:
Natječaj za kratku priču inspiriranu životom ili književnim djelom Janka Polića Kamova.

Deset (10) najboljih kratkih priča po ocjeni žirija bit će objavljeno u zajedničkoj zbirci priča, a autori objavljenih priča nagrađeni sa 700 kn netto. Ako je priča djelo više autora, nagrada se dijeli na jednake dijelove. (more…)