Archive for February, 2010

Donesite mi glavu dražesnog pisca

Friday, February 26th, 2010

Plaćam u kešu tri milijuna dolara. O kome se radi i zašto, podsjetimo se ovdje.

Što smo radili u 2009. g.? (izvještaj s 3. redovne godišnje skupštine Katapulta 16.2. 2010.)

Tuesday, February 23rd, 2010

Protekla godina je prema riječima nekih članova udruge na neformalnom sastanku za kraj godine bila ujedno i najteža i najljepša! Dobre stvari u životu su i dalje besplatne, međutim uvijek predstavljaju rezultate našeg rada. Kada bi se platili svi sati koje su Katapultovci marljivo uložili u 2009- toj taj iznos bi glasio točno 62.336,25 kuna. No, ta se brojka ne može mjeriti sa sveukupnom vrijednošću onoga što Katapult doprinosi široj zajednici. Stoga idemo sad pobrojati sve što smo učinili u minuloj godini: (more…)

Predstavljanje romana “Tragovi goveda”

Saturday, February 20th, 2010

Sigurno ste čuli za novopokrenuti časopis “Slijepi putnik” u kojem su neki od naših članova i članica objavili svoje uratke i dobili lijepe honorare za to. Ako ste se pitali: “Ma, kakav je tip taj glavni urednik tog časopisa i šta on, uopće, zna o pisanju?”, onda odgovor možete dobiti u ponedjeljak 22. 2. u 19 sati u vašoj omiljenoj knjižari Ribook gdje će Boris Perić, u sklopu svog redovnog književnog programa Carne del Carnaro, predstaviti roman Mladena Blaževića (to je taj tip, urednik) “Tragovi goveda”.

Vidimo se!

Raspisani natječaji „Prozak“ i „Na vrh jezika“ za 2010. godinu!

Thursday, February 18th, 2010

Počinje novi krug natječaja za prozu i poeziju mladih autorica i autora - „Prozak“ i „Na vrh jezika“. Natječaje u suradnji organiziraju dvotjednik Zarez i nakladnička kuća Algoritam.
Radovi objavljeni na stranicama Zareza ulaze u konkurenciju za nagrade - objavu knjige u Algoritmovim bibliotekama Mali KaLibar i Na vrh jezika.

Prozu, do 6300 znakova dužina, računajuci i prorede (3,5 kartice), treba, kao privitak u doc.fileu, uz bio-bibliografsku bilješku i kontakt, poslati na e-mail: prozaknatjecaj@gmail.com.
Poeziju pak, također kao privitak, ne više od 20 pjesama, valja slati na adresu: navrhjezika@gmail.com (more…)

PechaKucha Night Rijeka Vol.1

Thursday, February 18th, 2010

 20. veljače, 2010., više od 270 gradova diljem svijeta koji ugošćuju PKN, spojiti će se u jedno ogromno 24-satno humanitarno izdanje za PechaKuche obnovu Haitija!

U partnerstvu sa Društvom Arhitekata Rijeka, PKN Rijeka, uključiti će se u ovaj nevjerojatni projekt, tako da ćete moći vidjeti/čuti/upoznati mnoge kvalitetne ljude koji nešto znače i puno doprinose i mijenjaju živote u ovome gradu- lokalno, ali i globalno! (more…)

Ribookiranje: Ivo Žanić “Kako bi trebali govoriti hrvatski magarci?”

Saturday, February 13th, 2010

Zanimljivo za sve one koji u utorak neće prisustvovati Katapultovoj godišnjoj Skupštini:

U knjižari Ribook, 16.02.2010. s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige Ive Žanića “Kako bi trebali govoriti hrvatski magarci?” (more…)

Foršpani za knjige u Jutarnjem

Friday, February 12th, 2010

Izišao je članak u Jutarnjem listu o foršpanima za knjige u kojem se spominje Katapult i Filmaktiv. Bacite oko!

Novi Lapis Histriae je otvoren!

Wednesday, February 10th, 2010

11. MEčUNARODNI POGRANIČNI SUSRETI FORUM TOMIZZA
(Trst-Kopar-Umag, 26.-29. 5. 2010.) objavljuje MEčUNARODNI KNJIŽEVNI NATJEČAJ LAPIS HISTRIAE 2010 za kratku prozu na temu: Status quo… vadis? Perspektive (multi)kulturalnog aktivizma: što ostaje nakon što se svjetla pozornice ugase? (more…)