Archive for January, 2010

Natječaj - Pančevo

Thursday, January 28th, 2010

Mladi pisci, pozor!

Natječaj za vas stiže iz Pančeva (gradić u jednoj državi pored Kosova). Bili smo tamo prije nekoliko mjeseci i preživjeli. Znači, možete slati pjesme i priče. Detalji na stranicama Kulturpunkta.

U Garažu!

Wednesday, January 27th, 2010

Prije nekoliko godina sam na Markovu (Marko iz Ribooka, najbolji prodavač knjiga kojeg poznajem!) preporuku pročitao roman Garaža mladog hrvatskog pisca Zdenka Mesarića koju je objavio Algoritam u svojoj ediciji za mlade pisce Mali kalibar, a sada berem (čitam, Krivče, na slovenščini za tvoj gušt) po Netu da je napravljena predstava, da je premijera u Njujorku i da su TBF dio predstave. Više informacija o predstavi ovdje, a svi brzo u gradsku knjižnicu po knjigu pa da vidite što prolazi u Algoritmu i u Njujorku (New York, na srpskom pošto to nije isti jezik ko rvacki pa nedaj bože da se smanje troškovi).

Poliglot od Poliglota staroga sin

Katapultovci na Malom FAK off-u

Tuesday, January 26th, 2010

Mali FAK off su novopokrenute književne večeri neafirmiranih pisaca i spisateljica čiji je pokretač i voditelj Zoran Krušvar koji projekt provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka. Ovog četvrtka u 18:30 u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, nastupit će Anja Cuculić, Josip Potnar i Enver Krivac. Pa da i to vidimo!

:-)

Ante Pancirov

Sunday, January 24th, 2010

Naletio sam na jednog zanmiljivog mladog pisca i novinara. Provjerite je li i vama. Poezija. Novinarenje: O 2009 u RH i O predsjedničkim izborima.

WulffmorgentHaler

Friday, January 22nd, 2010

Evo zanimljivog sajta za stripoljupce i humoroljupce. Izvolite!

K-blog statistika i poziv

Sunday, January 17th, 2010

Pozdrav!

Malo sam bacio oko na naš tajni brojač posjeta blogu i rezultat je sljedeći: od rujna 2008. do danas (godinu i 3 i pol mjeseca) imamo 42 870 posjeta. Čak i ako je od Crnorisca - previše je! :-)

Lijepa je to brojka i drago mi je da ljudi dolaze i čitaju K-blog. Stoga pozivam sve članice i članove koji nemaju otvoren račun za pristup K-blogu da se jave Zlatku i zatraže lozinku i korisničko ime (zlatko(et)zigo.hr) te da se uključe u razmjenu informacija. Ovdje možete slobodno zalijepiti link na kakvu dobru web stranicu koja se tiče izdavaštva ili književnosti ili kulture, napisati osvrt na pročitanu knjigu ili pogledan film, staviti link na kakav članak iz kulture koji vas se dojmio, predložiti vlastitu top listu knjiga, komentirati druge postove, najaviti kakvo zgodno gostovanje pisca u regiji, najavljivati svoje nastupe i sve što mislite da ima veze s kulturom, knjigom i književnosti.

Samo naprijed!

2010!

Friday, January 1st, 2010

Veliki umovi imaju ciljeve. Ostali imaju želje. Reče Washington Irving, poznati američki kratkopričaš iz 19. stoljeća. Zato pazite na što ciljate. Ili što želite. Nek Vam je sa srećom svima. Forza Katapult!

ek