Archive for July, 2009

Poezija može promijeniti misao

Wednesday, July 29th, 2009

Kaže makedonski pjesnik Nikola Madžirov u intervjuu za Kulturpunkt koji možete pročitati klikanjem ovdje.

Timo Tolkki i Judas Priest

Wednesday, July 29th, 2009

Dragi metalopultovci i metalopultovke. Ovdje možete pročitati recenzije albuma Timo Tolkki - Saana Warrior Of Light (odbačen od većine metalaca - pročitajte zašto) i malog konceptualnog remek - djela Judas Priest - Nostradamus.

Goodreads

Monday, July 27th, 2009

Goodreads je zanimljiva stranica na kojoj možete kreirati svoj korisnički račun (besplatno), objavljivati svoje prozne i poetske uratke, čitati, ocjenjivati i komentirati tuđe pisanije, pisati recenzije knjiga koje ste pročitali, čitati tuđe prikaze knjiga, preporučiti drugima naslove za koje smatrate da su dobri, voditi evidenciju o pročitanim knjigama, raspravljati s drugima o pročitanom, ocjenjivati knjige koje ste pročitali, diskutirati o pročitanim knjigama i još štošta drugog. Osim toga, Goodreads stranica šalje mjesečni newsletter s intervjuima popularnih svjetskih pisaca, preporukama za čitanje, recenzijama i sl.

Mišljenja sam da je Goodreads izvrsna stranica za sve koje čitaju knjige pa ako ste knjigoljubac - kliknite i pridružite se ostalim knjigoljupcima iz cijeloga svijeta.

Čitamo se!

Motovun film festival i recesija

Sunday, July 26th, 2009

O filmskom festivalu u Motovunu i recesiji pročitajte članak na Dnevnom kulturnom infu.

Jelena Lovrić o Zakonu o umjetnoj oplodnji

Wednesday, July 22nd, 2009

Što kaže kolumnistica Jelena Lovrić o novom, sramotno donešenom zakonu o umjetnoj oplodnji možete pročitati ovdje.

Torpediranje hrvatskog “društva znanja”

Wednesday, July 22nd, 2009

Sigurno ste čuli za Primorčevu izlizanu floskulu “Hrvatska - društvo znanja”, e pa evo što kaže Ante Jerić na stranici Kulturpunkta o tom super-kul-projektu hrvatske Vlade s odbjeglim premijerom .

Dorta Jagić izdala zbirku priča

Wednesday, July 22nd, 2009

Više informacija ovdje.

Krešimir Nemec - intervju

Monday, July 20th, 2009

Pročitajte ovdje.

Rade Jarak u Općini Vinodolskoj i ”Nebuloza” u Dramlju

Thursday, July 16th, 2009

Ovu subotu, 18.07. u 20:00 sati, u ethno hotelu Balatura gostuje Rade Jarak kojeg smo imali prilike čuti i vidjeti na KIČMI. Ukoliko niste iskoristili priliku, a htjeli ste, dođite u Tribalj na književnu večer, a kad ste već u blizini, skoknite do Dramlja (plaža Kačjak) gdje crikvenička Udruga Malik organizira shindig simboličnog naslovlja ”Nebuloza” gdje možete posvjedočiti nebuloznom nastupu Ivana Hrvatska (Kanada!?) i svirkama Dharme (Rijeka), Cirkusa (Poreč) i DJ Inconnectora (Koprivnica). Nebuloznu zabavu vam želim!

Sastanak Projektnog tima

Wednesday, July 15th, 2009

Jučer imadosmo vrlo kvalitetan i konstruktivan sastanak projektnog tima koji je trajao čak dva sata! Želim svima reći da sam jako zadovoljan što vidim da još uvijek imamo dobrih ideja i da znamo konstruktivno raspravljati. Hvala vam svima koji ste jučer sudjelovali na sastanku!

A sad, u nove pobjede!

:-)

(M)omčogradnja

Friday, July 10th, 2009

   “Team building se kao pojam odnosi na  široki spektar aktivnosti, obično u poslovnom kontekstu, za unapređivanje timskog rada i duha .Team building slijedi niz raznih vježbi, i može varirati od jednostavnih vježbi zbližavanja  do kompleksnih simulacija i višednevnih  team building povlačenja (izoliranja)u uvjetima uređenim za napredovanje timskog rada. Team building  ne treba brkati s “timskom rekreacijom” koju karakteriziraju aktivnosti za timove koji su isključivo rekreacijski.”
Tako kaže Wikipedia. Ja kažem da je to skoro pa moderna izmišljotina korporacija i tvrtki koje žele suptilno i pomalo neprirodno utkati u svoje zaposlene osjećaj zbližavanja i stvaranje prijateljstva među svoje zaposlene i tako se na neki način osigurati od mogućnosti  da će zaposleni učiniti sve da ne okrenu leđa svojim suradnicima-prijateljima ili ne daj bože korporaciji- prijatelju. Jer, kud  ćeš većeg zbližavanja od onog kad imaš priliku gledati svoje suradnike kako se prevrću ko’ janjčići u kanuu, peru zube u potoku, danima šeću okolo začepljenih crijeva, varaju u pantomimi ili reagiraju na komarce kao na loše skuhanog vepra! Rekla sam “skoro pa moderna izmišljotina” jer su se vrijedni psiholozi Freud i McDougall na početku 20. stoljeća itekako pozabavili idejom momčogradnje. No ne bih o tome. (more…)

Tim bilding - foto

Tuesday, July 7th, 2009

Fotografije s tim bildinga za one koji nisu bili i za one koji nemaju FB.

Nekoliko preporuka mladim piscima

Monday, July 6th, 2009

Pa izvolite. I to mukte!

Tim bilding 2009.

Friday, July 3rd, 2009

Prvi tim bilding imali smo prije tri godine, čini mi se, i sada smo ga opet organizirali. U međuvremenu - ništa. Na prvom nas je bilo šest. Na drugi nas ide jedanaestoro. Od toga, troje s prvoga. Idemo u Ravnu Goru na Javorovu kosu u planinarsku kućicu. Fotografije će govoriti više od riječi. Budite u toku!