Archive for December, 2008

Sandra Obradović kicks ass!!!

Wednesday, December 31st, 2008

Pazi OVO!

Umjetnik gradonačelnik?

Sunday, December 28th, 2008

Primjer iz Albanije.

Rođendan

Wednesday, December 24th, 2008

Badnjak je i sve si mislim kako bi nešto valjalo tu napisati o tome kako je Božić super stvar i kako vam svima želim od srca sve nešto najbolje, što je u stvari istina… Samo, meni se nekako ne da pisati o smislu Božića, opravdanom kiču i spektakularnoj gužvi u plavoj zgradi na Pećinama. Zanemarimo li prisilna (ili ne) obiteljska okupljanja, kupovinu darova i druženje sa voljenima, Božić je ipak nečiji rođendan. Prema dubljem tumačenju Biblije, mogli bi reći da je to rođendan apsolutno svakog materijalnog bića više inteligencije, jer Bog je poslao svog čovjeka, na zemlju da nas preporodi. Jedan Rođendan za sve rođendane. Vjerovali ili ne u golog golcatog Spasitelja u štalici u improviziranim pelenama, sutra je ipak njegov dan. “Jesus, knock yourself out! Pusti praznovjerno gašenje sviječica na torti, zapleši, daj nam jedan headbanging, reci da ti nema ravnog, baci pogled dolje i slatko se nasmij!? (more…)

Treća redovna godišnja i druga izborna Skupština

Wednesday, December 24th, 2008

Jučer smo od 18:40 do 19:15, uz prisutnost 12 članica i članova udruge uspješno odradili Skupštinu. Uspio sam zadržati predsjedničku fotelju, a upravni odbor nismo mijenjali: Zlatko Ožanić i Diego Sobol. Pravo vijeće staraca. Pa još tri godine: bolje, više, jače!

Iiiihaaaaa!!!

Enver Krivac je na kraju umjesto govora pročitao mejl Matije Luketića kojeg je najavio: “Ako se netko pita zbog čega sve ovo radimo.” Hvala Matij i Enveru. Uvijek se je dobro prisjetiti.

Slijedi izvještaj o radu u dve i osmoj. Obratite pozornost na volonterski doprinos! :twisted:

(more…)

Istrakon 2009.

Tuesday, December 23rd, 2008

Nema se puno vremena. Možda uspijete nešto poslati što spremate za Dašu? Zanimljivo. Detaljnije ovdje.

10000 P.K.

Friday, December 19th, 2008

Po našem brojaču, postavljenom krajem srpnja, upravo smo prešli granicu od 10 000 učitavanja K-bloga! Postajemo sve posjećeniji i sve čitaniji… Još ćemo morati početi paziti što i kako pišemo.

:mrgreen:

“Autocenzuru treba, bez razmišljanja, zatuć’ čim se pojavi.”

B. Dežulović

Književna večer: Čančarević i Tulić

Thursday, December 18th, 2008

Pozivamo Vas na Književnu večer s Dejanom Čančarevićem  i  Ivanom Tulićem koja će se održati 19. 12. (petak) u 19:30 sati, u prostoru kluba Molekula, Delta 5, Rijeka.

Dejan Čančarević je objavio dvije zbirke poezije: Gravitacija i 1871 – narativnost.patriotizam koje su u elektroničkom obliku dostupne ovdje. Tematski obuhvaća sfere javnog i privatnog života s kritičkim pogledom na društvenu matricu obarajući se na primitivizam, uskogrudnost i letargiju civilizacije.

Kroz pjesme Ivana Tulića odzvanja blues svakodnevice. Zastupljen je u zbornicima poezije Neofetus i Rukopisi 28.

Voditelj književne večeri je Nikola Leskovar.

Knjiga je opet u modi… malo sutra!

Thursday, December 18th, 2008

Prema količini tiskanih kartica i emitiranih elektroničkih minuta neupućen netko mogao je protumačiti kako je u Hrvatskoj knjiga i opet u modi, jer o jednom skandalčiću oko nedodjeljivanja književne nagrade “Kiklop” za hit godine danima su brujali svi mediji, o problemu knjige i kulture našli su se pozvanima nešto reći i znani i neznani, i oni koji o meritumu stvari imaju pojma i oni koji pojma ionako imaju o malo čemu. Pa se, vidi čuda, odjednom bez problema pronalazilo prostora kojeg redovito nedostaje kada bi trebalo govoriti/pisati o novim knjigama i srodnim kulturnim temama. Naravno, nekad naivnima danas nam je sasvim jasno da je knjiga i pripadajuća joj problematika onoliko dugo “in” koliko i neki modni hir, odnosno koliko procjene fashion gurui današnjih kulturnih rubrika. (more…)

Let Konkorda

Wednesday, December 17th, 2008

Konkord je bio nadzvučni putnički avion, nakon povučenog ruskog Tupoljeva TU144 drugi model aviona ove namjene na svijetu koji je ušao u promet. Plod suradnje francuske tvrtke Aerospatiale i engleske BAC.

Nadzvučno komercijalno letenje bilo je preskupo za obične putnike, dogodila se i ona grda nesreća 2000. na Charles de Gaulle-u, pa je konkord povučen iz prometa krajem 2003.

No, konkordi o kojima pišem u ovom tekstu nisu avioni.

ek

Sehen Sie diese kulturnoumjetnički program?

Tuesday, December 16th, 2008

Das ist Kulturnoumjetnički program!

Pa to može jedino značiti da se na svidovom blogu pojavila najava za petu epizodu “Galerije likova” u kojoj tri priče čita naš dragi Nikola Leskovar a.k.a. Crnorizac a.k.a. F5.

Toliko.

 ek

Preminuo Simo Mraović

Tuesday, December 16th, 2008

Slušao sam ga prije nekoliko godina u Gradskoj čitaonici. Jako mi se svidjelo kako je interpretirao svoju poeziju. Ostat će mi u lijepom sjećanju.

Mirno putuj, pišče.

Više ovdje.

Intervju.

Na što je Zemlja spala!?

Tuesday, December 16th, 2008

Prekinuo sam nakratko moj spisateljski radoholizam kako bi podijelio s vama vrijedno upozorenje za ove praznike. Molim vas, ne trosite NI LIPE na film kojeg zovu ”The day the Earth stood still” - osim ako ne mislite pogledati istoimeni klasik iz 1951 (POGLEDAJTE GA!).

Ne radi se tu o nekom licemjernom purizmu, elitizmu, Kiklop-Nives-Celzijizmu u kojem SF-poklonik idealizira originalni film. Ovdje se radi o poštenom denunciranju jednog od najgorih filmova - ne samo unutar žanra već unutar celuloidne produkcije općenito - kojem sam ikad imao priliku svjedočiti. (more…)

Članak

Tuesday, December 16th, 2008

Zaboravljen, ali vrijedan. Ili: bolje ikad nego…

Ljepotica i Zvijer tj. Jelena Tondini

Tuesday, December 16th, 2008

Bravo, Tondini!

Samo nastavi.

PredstavaJelena i članak u lokalnim novinama.

Natječaj - prozni rukopis

Monday, December 15th, 2008

Prenosim s Moljčeva bloga:

“Matica hrvatska - Ogranak Osijek raspisuje

ANONIMNI NATJEČAJ ZA PROZNI RUKOPIS
(ZBIRKA KRATKE PRIČE, ROMAN)

- Natječaj je otvoren od 3. rujna 2008. do 31. prosinca 2008. godine.
- Na natječaj se primaju samo neobjelodanjeni cjeloviti prozni rukopisi pisani hrvatskim jezikom.
- Rukopis može biti pisan pisaćim strojem ili na računalu.
- Rukopis se šalje u tri primjerka.
- Rukopis se ne vraća.
- Nagrađeni rukopis honorirat će se s (more…)

Bookmark.hr

Sunday, December 14th, 2008

Otvorena je nova web knjižara. Više saznajte ovdje.

Natječaj - Pričigin 2009

Saturday, December 13th, 2008

Prenosim s Moljčeva bloga:

Treće izdanje splitskog Festivala pričanja priča ‘Pričigin’ održat će se 26. do 28. ožujka 2009. godine, a organizacijski odbor i ove godine raspisuje nagradni natječaj za kratku priču.

Natječaj traje do 28. veljače 2009

Pravo natjecanja imaju svi koji (more…)

Fliegerfest - video

Friday, December 12th, 2008

Vrijedna Ana iz Infoshopa nas je snimala, a niste to ni znali. Mislim da je Krivac bio najbolji. Ostali - gledajte i plačite!

Važne stvari

Thursday, December 11th, 2008

Mnogi od vas to već znaju, ali neće smetati ako spomenem, just for the record, da su Udruga Katapult i neki njeni članovi ove godine, točnije 5.12.2008. u hotelu Bonavia dobili posebna priznanja (pohvale) za ovogodišnji volonterski doprinos. Ovu podjelu priznanja organizirala je, druge godine zaredom, udruga za razvoj civilnog društva SMART. Udruga Katapult je prijavila troje svojih članova za nagradu Volonter godine. Junaci koji nisu osvojili tu titulu, ali su dobili posebnu pohvalnicu, su: Marina Vrđuka, Enver Krivac i Tea Tulić.

Udruga Katapult je dobila, također, pohvalnicu kao Udruga s najvećim brojem volontera. Na ovo zadnje smo osobito ponosni.

Izložba “Kupujete s osmijehom?”

Thursday, December 11th, 2008

Pozivamo vas na izložbu članica Katapulta Marine Krstačić i Sanje Kapidžić koja će se održati u Omišlju u galeriji općinske vijećnice ove subote, 13. 12. 2008. s početkom u 18:00 sati. Uz Marinu i Sanju izlažu i Vanja Tataj i Saša Furlan.

Letak - strana 1

Letak - strana 2