Archive for October, 2008

Korištenje emotikona u WordPressu

Friday, October 31st, 2008

Evo link za one koji se žele na K-blogu kvalitetno izražavati popularnim smajlićima.

Pričigin 2009

Friday, October 31st, 2008

Natječaj za kratku priču 2008

Treće izdanje splitskog Festivala pričanja priča “Pričigin” održat će se 26 do 28. ožujka 2009. godine, a organizacijski odbor i ove godine raspisuje nagradni natječaj za kratku priču. Natječaj traje do 28. veljače 2009.

Pravo natjecanja imaju svi koji pišu hrvatskim jezikom. Natječaj je javan.

Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, kontakt adresu i telefon, te kratke podatke o svom životu i radu. Priča može imati najviše pet kartica teksta (9000 znakova uključujući i praznine), a treba biti poslana isključivo na adresu pricigin@pricigin.hr  s naznakom “za natjecaj”. Svaki autor smije poslati do tri rada. Priče ulomci iz većih proznih cjelina ili već objavljivani radovi neće se uzimati u razmatranje. Popis pristiglih radova i imena autora moći će se pronaći na www.pricigin.hr, dok će nagrađeni radovi u cijelosti biti objavljeni na stranicama Festivala.

Priče se ne honoriraju. Autori prvih pet odabranih priča stječu pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Festivala. Odabrane priče od strane žirija bit će po svršetku Festivala objavljene u elektroničkoj ili tiskanoj publikaciji.

Falša Jasna Zlokić i ostale (tužne) pjesme

Wednesday, October 29th, 2008

Otvorila sam internet

Fajerfoks

K-blog

vidim

novi post

skrol, miš, klizni

na blog

DJ Dizni

Ništa novo

Pročitala sam ovo

«koga još interesira poezija»

pa dok dizni piše takve anti poetske blogove

mogu pjesnici do preksutra zaivat muze i bogove

ali jebi ga nema pomoći

i poezija ti neće proći

i neće moći

kad se stvara u startu negativ stav

pa ćete od Falše Jasne mjesto pjesme dobit samo

pozzzzzzzzdrav

p.s. od sam sve pišem u stihovima za inat!

Fliegerfest - komentar

Tuesday, October 28th, 2008

DJ Dizni je bacio komentar na svom blogu o Fliegerfestu. Pa pročitajte!

Početak Prvog Katapultovog tečaja kreativnog pisanja - drugi put

Tuesday, October 28th, 2008

Dakle, potvrdio sam s Dašom da počinjemo večeras u 20 sati. Prijavilo se 11 polaznica i polaznika. Žao mi je za neke koji se nisu prijavili, ali moje je da pokažem vrata (što ne umanjuje osjećaj tuge). No, ako prihvatimo da sve već jest kako treba i biti onda ima nade.

Tečaj traje do kraja studenog ako ne produžimo. Nakon tečaja, grupno čitanje, dijeljenje diploma i predstavljanje u Molekuli uz DJ-a dr. Heywooda Floyda. Više o tečaju ovdje.

K-blog statistika

Tuesday, October 28th, 2008

Iako se po broju aktivnih blogera, a naročito po pisanju komentara, to ne vidi, K-blog je sve posjećeniji. Naime, prije tri mjeseca instalirali smo nevidljivi brojač posjeta koji kaže da je od 30. srpnja do danas K-blog stranica učitana 5014 puta. Broj posjeta raste iz mjeseca u mjesec pa je tako u kolovozu bilo 1018 učitavanja, u rujnu 1917, a u listopadu 2064.

Samo da znate.

Natječaj za SFeru

Monday, October 27th, 2008

Još mjesec dana. Klik!

Tajni Strojevi

Monday, October 27th, 2008

Znate onu scenu iz “Dine” kad onaj izmutirani savijač prostora tj. Navigator donese Caru specijalno izvješće od Ceha pa mu kaže: “Mnogo strojeva na Ixu! Novih strojeva! Boljih od onih na Richesu!” a Car se pravi bedast? E, pa, ovaj tekst nije o tim strojevima nego o bendu The Secret Machines i njihovom novom, eponimnom albumu. Dođite ga čitat, besplatno je!

Pozdrav,

ek.

Moj, tvoj, naš… Katapult.

Friday, October 24th, 2008

Ovdje čitajte kako su braća Srbi, točnije novinar Marjan Čakarević, doživjeli gostovanje nekolicine riječkih udruga, između ostalih i Katapulta, na netom održanom beogradskom sajmu knjiga.

Službeni poziv na Fliegerfest

Thursday, October 23rd, 2008

Evo, danas sam složio službeni poziv i odaslao mejlove. Pa da podsjetim svih:

Udruga Katapult vas poziva na prvi Fliegerfest koji će se održati u petak 24. listopada 2008. godine u Molekuli s početkom u 20 sati. Fliegerfest je zamišljen kao zabava i druženje članova udruge Katapult te prijatelja udruge s ciljem međusobnog upoznavanja, druženja i produbljivanja dosadašnje suradnje. Uzvanici će biti počašćeni pićem dobrodošlice, a članovi-pisci/spisateljice će prisutne zabaviti čitanjem svojih proznih i/ili poetskih uradaka uz pokoji performans. Tijekom večeri posjetitelji Fleigerfesta moći će pogledati fotografsku prezentaciju trogodišnjeg rada udruge, a za živahno raspoloženje pobrinuti će se legendarne DJs White Wedding.

Nota bene za članice i članove: Ponesite si tekstove za čitanje jer će vam biti krivo ako ne budete.

fliegerfest flajer - za netfliegerfest plakat - za net

Bolje od ocekivanog!

Tuesday, October 21st, 2008

Odlican dan! Dakle, rijesili  smo:  vrlo uspjesnu  presicu za novinare ( Kapuz je dao i intervju za drugi program Beogradskog radija novinarki Oliveri Rajic) u 15h, rucak sa umjetnickim direktorom sajma Zoranom Hamovicem (koji je tkdj. izdavac u Srbiji te, pazite ovo, specijalni savjetnik ministra za kulturu) u 16h,  i kavu sa gospodjom Vukmiricom, direktoricom Bookbridge centra za distribuciju knjiga u 18h. Kontakti su uspostavljeni, a sudionici Sajma skroz zainteresirani za nas rad.

Sutra imamo dogovor sa gosp. Dezulovicem.

p.s. Temperatura zraka je ugodnih 25 stupnjeva, promet pojacano gust, a knjige na sajmu dzabaja! Sutra se vracamo.

Kraljevi Leona Glembaja

Monday, October 20th, 2008

Yo! Kings Of Leon imaju novi album i vašem glazbopiskaralu se ne sviđa. Iako ne voli pljuvat po tuđem radu ovaj put je morao.

Sam se sebi u trećem licu obraća i pozdravlja,

ek.

Katapult u Beogradu

Monday, October 20th, 2008

Samo da se javimo. Stigli smo i danas idemo na otvorenje sajma. Sutra u 15 sati imamo pressicu s Infoshopom i parNasovcima. Rokenrol!

Tea & Kapuz

tulum party žurka igranka

Wednesday, October 15th, 2008

pod nazivom: fligerfest

gdje: molekula

kad: 24.10.08. (petak)

u koliko: 20:00h

tko: katapultovci i prijatelji

što: književna večer i fešta

vidimo se!

K & K ponovo jašu

Tuesday, October 14th, 2008

Krivac je pretipkao članak o predstavljanju “Priča iz Ž+K!” i “Noći uz Rijeku”, a ja sam ga dostavio DJ Dizniju koji ga je digao na svom blogu. Ukoliko je netko propustio nedjeljni Novi list, a zanima ga što je Davor Mandić napisao o književnoj večeri, može saznati klikom ovdje.

C’est gaz!

Monday, October 13th, 2008

Trideset godina i još dvije povrh toga prošlo je od izlaska Jean Michel Jarreovog prvijenca “Oxygene”. U tom vremenu uspio je postati klasik, povijesno/kontekstualno važan i prodat se više nego sav Mišo Kovač skupa! Uskoro ga Jarre dovodi u Ljubljanu (”Oxygene”, ne Mišu Kovača!) u ogoljeloj, vintage formi. Zar treba više razloga za napisat tekst o tome?

Meni ne.

Pozdrav!

ek

16.10.08. Lydie Salvayre (Molekula u 19h)

Monday, October 13th, 2008

Promatrajući oko sebe suvremeno francusko društvo, Salvayre je prestravljena i zgranuta onime što vidi. (more…)

Predstavljanje strip albuma i romana - rezime DJ Dizni

Saturday, October 11th, 2008

DJ Dizni je na svom blogu posvećenom romanu “Noć uz Rijeku” svojim specifičnim stilom komentirao kako mu je bilo na predstavljanju pa bacite oko.

Najava na SVID-u

Thursday, October 9th, 2008

Bijah na SVID-u kod Lene u “Izgubljenima u prijevodu” i najavih gostovanje bugarskih pisaca u sklopu Revije malih književnosti te promociju “Priča iz  Ž+K!” i “Noći uz Rijeku”.

Predstavljanje strip albuma i romana

Tuesday, October 7th, 2008

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati vas na predstavljanje prvog strip albuma našeg vrijednog volontera Envera Krivca “Priče iz Ž+K” i mog novog romana “Noć uz Rijeku” koje će se održati u Dnevnom boravku u Molekuli u petak, 10. 10., s početkom u 20 sati. Prvo će Enver u 30-ak minuta predstaviti svoj strip (voditeljica Hana Dagostin i gost Ivan Šarar), a nakon toga, u 20 i 30, Hana i ja ćemo vas, uz pomoć najavnika, provesti kroz “Noć uz Rijeku”. Nakon toga, a što drugo, nego zabava i druženje!

Dobrodošli!

Naslovnice: