Archive for January, 2008

O pandama (i slično)

Tuesday, January 29th, 2008

“Coolness is having courage,
courage to do whats right!”

(Panda Bear, Comfy In Nautica)

ek

d blog

Tuesday, January 29th, 2008

evo sinoćka točno u 00:00 dobih titulu blogera dana na bloger.haeru! pa da vam se pohvalim malo :)

vidite da poezija nije tako aut (da ne kažem zafrknuta) ko što se čini na prvi pogled

Inervju u Novom listu

Thursday, January 24th, 2008

Teško je biti manekenka. Treba se smješkati k’o debil i kada ti se ne smije. Naporan je to posao. Ne mogu se zamisliti da se cijeli dan kreveljim u kameru i prebacujem s kuka na kuk. “Pa daj malo digni nogu na stolicu, pa sjedni izazovno na stol, daj se nagni, otkrij ramena, raširi noge, reci nešto u mikrofon!” “Pozdravljam mamu i tatu i sve koji me slušaju!” Kakva pilana!!!

31. 1. 2008. u Ri infou, prilogu Novog lista, bit će intervju sa mnom o nagradi volonterskoj, volontiranju, Katapultu i još koječemu. A bit će i fotka. Vjerujem da nećete propustiti priliku dobro se našegačiti na moj račun. Molim vas, samo se nemojte suzdržavati.

Haiku natječaj!

Wednesday, January 23rd, 2008

Znam da ste svi oduvijek u duši bili haikuisti:

Bol na Braču

Bol u srcu mome

Gradele mirišu na još

Evo još jednog zanimljivog članka

Wednesday, January 23rd, 2008

Klik! Pa komentiraj!

Brooklyn Se Klynom Izbija!

Monday, January 21st, 2008

Pozdrav, K-ljudi! BeatNocha, odnosno Kraljevski Puding Od Vanilije vratio se nakon dvotjedne pauze onome što najviše voli - trabunjanju. Ovaj tjedan - brooklynski bend Yeasayer i njihov prvi album “All Hours Cymbals”, pa kome se da nek stisne baš tu.

La la la love you pretty baby…

ek.

Još jedan poziv za mlade umjetnice i -ke

Thursday, January 17th, 2008

AAW International Youth Salon 2008

vrijeme: 16.1.2008. - 29.2.2008.
mjesto: Alexandria / Egipat
organizator: Assembly of Artists and Writers

Pozivaju se umjetnici, u dobi do 35 godina, na sudjelovanje na 3. AAW International Youth Salon 2008, koji se organizira između 8. i 19. svibnja. Prijave za sudjelovanje primaju se do 29. veljače.

Međunarodni salon mladih namijenjen je mladim umjetnicima kako bi se razvijala njihova iskustva, talenti i vještine. Program nastoji stvoriti atmosferu za kreaciju, diskusiju, suradnju i dijalog među umjetnicima koji dolaze iz različitih kultura.

Discipline: slikarstvo, crtež, grafika, skulptura, instalacija, video, fotografija i performans.

Alexandria Atelier
6 Victor Bassili Street
Al Pharaana - Al Azarita
Alexandria - Egypt
Tel \ Fax: 002 03 486 0526
info@atelieralex.com

Nikola Tutek: “Zlatna Pirana”

Wednesday, January 9th, 2008

Nikola Tutek: “Zlatna Pirana”

Fabularni tijek pripovijesti “Zlatna Pirana” vođen je postupcima u skladu s duševnom konstitucijom jednog umno nadmoćnog pojedinca. Bez obzira na to što je radnja skoncentrirana oko jednog lika, ovdje se ne radi isključivo o praćenju i analizi svjetonazora nekog bezvremenskog subjekta, nego o pogledu i posljedicama pogleda na svijet predstavnika jedne od dviju intelektualnih klasa unutar točno određenog društveno-povijesnog konteksta. U ovoj priči realizirane su osobine karaktera kakvog je Nietzsche teoretski promovirao još u 19. stoljeću, prethodno svrstavši ljude u dvije kategorije ne prema kriteriju bogatstva, porijekla i rase kao što neki tumače, već razlikujući sposobne, vješte i iznimne od slabića koji su tek robovi morala što proizlazi iz transcendentne ideje koje bi se trebalo odreći sa svrhom uspostave svijeta slobode, a njime vlada čovjek umjesto lažnog božanstva. (more…)

Prva službena kritika knjige iz edicije Katapult

Tuesday, January 8th, 2008

Napokon se i to dogodilo! Uspjeli smo se izboriti da naše mlade spisateljske snage dobiju prvu službenu objavljenu kritiku svog pisanja. Povijesni čin dogodio se jučer u Novom listu, a autor kritike je Nikola Petković. Nažalost politika NL-a je da se njihove novine mogu čitati na Netu samo ako ste pretplatnik pa tako svi zainteresirani za napisano ili neka odu u periodiku ili neka žicaju novine od rodbine i poznanika ili nalete do ureda i zavire u našu arhivu.

Svjetlo riječi - natječaj za priču

Tuesday, January 8th, 2008

vrijeme: 7. 1. 2008. - 1. 3. 2008.
mjesto: BiH, Sarajevo

U povodu 25. obljetnice izlaženja ‘Svjetla riječi’, uredništvo raspisuje natječaj za kratku priču. Priča treba sadržavati 6000 znakova (s razmacima). Natječaj je otvoren svima, a rok za prijavu je 1. ožujka 2008.

Prva nagrada je 1000 KM, druga 500 KM, a treća Ljetopisi (5 knjiga). Najbolje priče bit će objavljene u reviji ‘Svjetlo riječi’, kao i godišnjaku ‘Kalendar sv. Ante’.

Priče s imenom i prezimenom te adresom treba poslati najkasnije do 1. ožujka 2008. godine na adresu: Redakcija Svjetlo riječi, (za priču SR), Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo ili e-mailom: redakcija@svjetlorijeci.ba.

Natječaj za kratku SF&F priču

Monday, January 7th, 2008

Organizacijski odbor Devete istarske konvencije fantastike i SF-a “ISTRAKON 2008? raspisuje

NATJEČAJ ZA KRATKU SF&F PRIČU

1. Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene SF ili fantasy priče, do 5 kartica dužine (do 9000 znakova, uključujući i razmake, ni znaka više), pisane na hrvatskom jeziku.

2. Tekst mora biti otipkan ili isprintan u jednom primjerku, na pisaćem stroju ili PC-u, a obavezno je priložiti i elektronsku verziju teksta na disketi ili CD-u. Svaki autor može poslati najviše tri priče. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

3. Natječaj je anoniman. (more…)

Natječaj za priče o divovima

Monday, January 7th, 2008

ORGANIZACIJSKI ODBOR 7. FESTIVALA FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI U PAZINU OGLAŠAVA

NATJEČAJ ZA PRIČE O DIVOVIMA

Ovim se natječajem traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike - fantasyja - nadnaravnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili likove divova. Natječaj i Festival posvećeni su stotoj obljetnici prvog objavljivanja prvog modernog fantasy djela na hrvatskom jeziku, romana “Veli Jože” Vladimira Nazora. Stoga, po želji, ali nipošto vas na to nećemo obavezati, smjestite radnju svojih priča u Istru, a ako vas nadahnuće posluži, neka vam Veli Jože bude jedan od likova. Ako vam ne odgovara, Veli Jože ne mora biti vaša preokupacija, divovima se možete pozabaviti na bilo koji način. (more…)

Međunarodni natječaj za autore do 27 godina

Friday, January 4th, 2008

Prenosim s Moljčeva bloga:

Pančevački Dom omladine i ove godine je raspisao natječaj za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju - ,,Rukopisi 313.
Natkečaj će biti otvoren do 4. veljače 2008. godine, a pravo sudjelovanja imaju sve djevojke i mladići od 15 do 27 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika.

Treba poslati tri pjesme ili tri priče dužine do pet kucanih stranica, potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i e-mail adresom (ukoliko je imate) na adresu: Dom omladine, Svetog Save 10, 26000 Pančevo, Srbija, odnosno na e-mail: zbornikrukopisi@gmail.com.

“Rukopisi 313 izaći će iz tiska do travnja 2008. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije koji ne budu bili u mogućnosti doći na promociju Zbornika, primjerci će biti poslani poštom.