Archive for December, 2007

Se najboje va 2008!

Monday, December 31st, 2007

Lepe moje članice i članovi Katapulta,

još nan je jeno leto pasalo va očuvanju ovega našega lepega zajika hrvaškega i promicanju urbane kulture. I dobro je da je pasalo aš je pasalo dobro. S nadon i veron da će ovo ke nam dolazi biti još boje, od srca van želin da se bude kako ča i rabi.

Voli vas vaš priučeni mići čakavčić z Grbci

Kapuz

pe. (em.) es. Koristin ovu priliku da pozoven se z Katapulta ki znaju neč reć po svoju domaću nek nan i oni zažele na svom lokalnemu zajiku neč dobrega za dve i osmu. Hvala.

Dvijetisućeisedma!!!

Friday, December 28th, 2007

Kraljevski Puding, odnosno njegova majka BeatNocha, objavljuje ultimativnu best of listu za umiruću godinu!

Albumi, singlovi, filmovi i uobičajene idiotarije čekaju vas ovdje.

Sve najboljejeije želi…

ek.

sretno vam sve što se čestita ovih dana…

Thursday, December 27th, 2007

(božić u zakašnjenju i nova godina unaprijed)

:)

…where bluebirds fly.

Monday, December 24th, 2007

ek! ek! ek! piše o Rufus! Rufus! Rufus! does Judy! Judy! Judy!

…ili Nema Bolje Božične Mjuze Od Starih Hollywoodskih Hitova!

Sve najbolje,

ek.

Sretan vam zimski solsticij i mućke greogorijanskog kalendara!

Saturday, December 22nd, 2007

U ovo posebno vrijeme godine, kada vam treba malo više novaca za sve poklone, želio bih vam čestitati zimski solsticij. Danas, 22. prosinca, sunce je dostiglo najnižu točku na nebu, netko bi rekao da je umrlo u blizini sazviježđa koje se latinski zove Crux odnosno hrvatski - Križ. Najsjajnija zvijezda na nebu u ovom razdoblju je Sirius. Iza nje su poredane tri zvijezde Orionovog pojasa – kao da je prate. Inače te tri zvijezde su u antici nazivali «Tri kralja». Nakon tri dana, dakle 25. prosinca naše će se sunce ponovno podići na obzoru za jedan stupanj i uskrsnuti iz svoje solsticijske grobnice. Nećemo imati prilike za ovakvu zabavu sve do proljetnog ekvionicija, odnosno Uskrsa kada sunce i službeno pobjeđuje tamu jer od tog dana dani postaju duži od noći. (more…)

Ferić o kreativnom pisanju

Wednesday, December 19th, 2007

Evo što kaže kolega Ferić o kreativnom pisanju i radionicama: Booksa.

Međunarodni natječaj za autore do 30 godina

Wednesday, December 19th, 2007

Prenosim s Moljčeva bloga:

“Srđan Papić javlja iz Beograda:

Studentski kulturni centar Beograd, redakcija Forum, objavljuje treći po redu regionalni konkurs za projekat REČ U PROSTORU, koji će biti se realizovan u okviru Aprilskih susreta 2008. godine

- Pravo učešća na konkursu imaju autori starosti do 30 godina
- Na konkursu će ravnopravno učestvovati radovi autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH, Hrvatske i Slovenije
- Autori mogu da se prijave za učešće sa najviše tri rada (poezija ili kratka proza do 1000 karaktera dužine)
- Uz radove autori treba da pošalju i svoju biografiju.
- Radove slati e-mailom na skctribine@gmail.com ili na adresu:
Studentski kulturni centar
redakcija Forum
ul. Kralja Milana 48
11 000 Beograd.

Konkurs je otvoren do 30. decembra 2007. godine.

Izabrani radovi sa prethodna dva konkursa prikazani su kao galerijska plakatna postavka u okviru Aprilskih susreta 2006. i 2007. godine u SKC-u. U okviru projekta „Umrežavanje kulturnih institucija regiona“ radovi su izlagani u Skopju i Mariboru. A grupa mladih umetnika osmislila je i realizovala DVD prezentaciju prošlogodišnjeg konkursa koja će biti prikazana u okviru Aprilskih susreta 2008. godine.”

Zadaćnica - izvrstan!

Tuesday, December 18th, 2007

Kaže Anja: “Zadaćnica mi je bila puna glupih klišeja! Profulala sam temu i dobila izvrstan! Baš sam nezadovoljna. Skroz!”

“A koja je bila tema?”

“Čovjek je čovjeku stranac!”

Književna večer - Ima boljih stvari od suhe odjeće

Monday, December 17th, 2007

Naslovnica

U četvrtak 20. 12. na Arci fiumani s početkom u 20 sati, održat ćemo posljednju književnu večer u ovoj godini na kojoj ćemo predstaviti novu knjigu iz edicije Katapult pod nazivom Ima boljih stvari od suhe odjeće - mali inventar suvremenog ženskog stiha. Riječima uredika Envera Krivca:

“Upravo zbog toga ovaj “mali inventar suvremenog ženskog stiha” i nosi ovakav naslov, stih “ukraden” iz jedne od Čargonjinih pjesama. To je poruka mladosti, neopterećenosti i činjeničnog stanja da “suha odjeća” kao simbol sigurnosti i predvidljivosti nikako ne predstavlja uzbudljivu i otkrivačku stranu života, stranu po kojoj poeta mora hodati kako bi bio poeta, stranu koja omogućuje ovim pjesnikinjama da, kao i vojske i vojske ratnika “radosti, bola i čuda s daškom rječnika” prije njih, “zavrte svijet” i “zavrte sebe” u potrazi i za svijetom i za sobom. Bez onih koji idu kroz kišu ne brinući za neugodnost mokre odjeće i svega što ona u svijetu svakodnevne praktičnosti života znači, za nas koji nosimo kišobrane ne bi bilo nikog tko će nas podsjećati da slobodu treba njegovati i pokušati je naći ispod mnogih slojeva te je dotjerati ili pozvati na površinu. One su tu da bi nas podsjećale na našu ako ne zaspalu onda drijemajuću bit.”

Knjigu će predstaviti gorespomenuti urednik i autorice: Marija Crnjac, Sestre Cvečić, Petra Čargonja, Iris Ćiković, Željka Horvat, Lana Predojević, Jelena Tondini i Matija Vukušić.

Prije i nakon književne večeri zabavljat će nas već legendarni DJ dr. Heywood Floyd.

Čvršće, Bolje, Brže, Jače

Monday, December 17th, 2007

Nego, jučer sam radio intervju s Daft Punkom povodom izlaska njihove lajv ploče “Alive 2007″. Ako vas to zanima kliknite ovdje. Hvala.

ek

Radionica - Motivacija odgođena

Friday, December 7th, 2007

Zbog bolesti voditelja Diega Sobola, radionica se odgađa za tjedan dana.

Isprike svim prijavljenima.

Radionica - Motivacija

Tuesday, December 4th, 2007

U subotu 8. 12. 2007, u dva termina od 10 do 13 sati i od 15 do 18 sati u Molekuli (bivši IVEX, Delta 5, Rijeka) udruga Katapult organizira radionicu na temu motivacije koju će voditi Diego Sobol. Pristup radionici naplaćuje se 200,00 kuna (za članice i članove Katapulta radionica je besplatna), a broj polaznika ograničen je na 20. Prijave se mogu izvršiti na e-mail katapult@zigo.hr. Svaki prijavljeni sudionik dobit će potvrdu pristupu radionici e-mailom s obvezom dolaska.

O temi radionice:

- što je to uopće motivacija?
- zašto radimo ono što radimo?
- postoje li bolje i ispravnije motivacije?
- motivacija kroz razvojne razine
- je li nemotiviranost doista problem?
- što s negativnim motivacijama?
- da li uopće znamo što nas motivira?

U jednodnevnoj radionici upoznat ćemo se s temeljnim postavkama razvojne psihologije, te doznati kako se motivacija razvija kroz ljudski život. Dijelom teoretska, a dijelom praktična, radionica donosi niz mikro-vještina koje možemo upotrijebiti u svakom području života.

O voditelju radionice:

Diego Sobol je rođen 1968. u Rijeci. Preko dvadeset godina posvećen je proučavanju autentične duhovnosti i osobnog rasta, prakticirajući s budističkim majstorima iz japanske, tibetanske i kineske tradicije. Deset godina učio je yogu i borilačke vještine. Izučavao je Spiralnu dinamiku i Integralni model sa samim utemeljiteljima tih revolucionarnih pristupa. Osnivač je Kulturnog društva Mandala, te inauguralni član Integral Institute u Denveru, USA. Djeluje kao nakladnik, prevoditelj i predavač, učitelj meditacije i integralni coach.

Predstavljanje nove knjige iz edicije Katapult

Tuesday, December 4th, 2007

Mačka u čizmama novi je naslov iz edicije Katapult mlade zadarske autorice Ive Pejković. Književna večer će se održati u petak 7. 12. 2007. u 20:00 sati u sea pubu Arca Fiumana, Adamićev gat, 51000 Rijeka.

Razgovor s autoricom vodit će Nikola Leskovar.

Prije i nakon književne večeri posjetitelje će puštanjem glazbe zabavljati D. J. dr. Heywood Floyd.

Klasika. :)