Archive for October, 2007

Ja slušam samo domaći rok

Monday, October 29th, 2007

Ne inače, ali prošli tjedan jesam.

Plingiplingipling.

ek

Katapultov ured u Molekuli

Monday, October 29th, 2007

Dragi svi,

upravo vam pišem iz Katapultovog ureda (kojeg dijelimo s braćom i sestrama anarhistima) sa željom da s vama podijelim veliko zadovoljstvo što je naš trud i rad doveo do ovog izuzetnog rezultata. Da. Od sada, pa nadalje i ubuduće moći ćete doći, raditi ili uputiti druge u Katapultov ured svakog radnog dana od 11:30 do 17:30.

Napokon idem na posao! Živio rad!

p.s. Sastanci se održavau svake srijede u Uredu u 18:30. Vidimo se!

Završna radna akcija u Molekuli

Sunday, October 28th, 2007

Ili gotovo završna. :-) U svakom slučaju, J-zlo, Tegla, Petra, Čeč, Sanja i ja smo pomeli i oprali dnevni boravak i ured, donijeli stol od Čeč i sastavili ga te postavili kabele od Neta u hodniku u vodilice. Od podne do pet sve pet.

U ponedjeljak se svečano useljavamo u ured. Hell yeah! :)

p.s. Nenad je rekao da će on postaviti kabel od Neta u uredu pa da i to vidimo…

j-zlo vs. j.zlo

Saturday, October 27th, 2007

sve su mi uzeli!!!! sve!

NB: Obavijest autorima

Tuesday, October 23rd, 2007

Cijenjeni autori, molimo vas da kod unošenja teksta u prozor “post” u opciji write/write post, NE unosite tekst koji je formatiran u Wordu ili nekom drugom pametnijem alatu, već da prije toga - ako već morate pisati u Wordu - napravite copy/paste u Notepad, pa onda iz Notepada napravite copy/paste u sučelje Wordpressa. Dakle unijeti goli tekst i onda u sučelju editirati što vam treba (boldanje, kurzivi, slike i drugo), što vam omogućuje i da napravite još jednu lekturu prije publiciranja.

Kad se unose tekstovi s formatiranjem iz Worda (ili drugog pametnijeg alata) fontovi nam se lako zablesiraju, a bit će kažin ako svatko krene pisati u svojem fontu sa svojom veličinom slova itd. Hvala na razumijevanju, radi se o ograničenu ove platforme, koja inače izvrsno radi ono što treba.

Pozdrav i nastavite rokati po tipkovnici!

DS

K10 - tiny reminders

Monday, October 22nd, 2007

Ko kopa nađe.

Uživancija!

Klaus In Full Effect @ K10

http://www.myspace.com/musicklaus

Kauboji Raznih Vrsta @ K10

http://www.youtube.com/results?search_query=ponavlja%C4%8Di

Hip Hip Hura Sad Je Radna Ura, Hip Hip Hura Pjevamo Iz Dura,

ek.

U dugama

Monday, October 22nd, 2007

Duge su optički i meteorološki fenomeni koji uzrokuju pojavljivanje spektra na nebu kad Sunce sije na kapljice vlage u Zemljinoj atmosferi. Duge poprimaju oblik višebojnog luka. Ponekad se vidi i druga duga, slabijeg intenziteta, izvan primarnog luka, sa bojama u obrnutom redu. Rijetki su primjeri drugih oblika duge tipa crta, krugova a ponekad i vatre.

U dugama spavaju Bažbuno Kalfirević i njegov frend Kalfuno Bulbofirović.

Dođite ih vidit.

ek.

K10 - the aftermath and the strange tv posession (ili K10 - posljedice i čudno tv-opsjedanje)

Monday, October 22nd, 2007

Dok sam spavao noćas, sam i neobično sretan, sva dva i pol sata pod burom, duh izvjesnog Chrisa Stevensa uvukao mi se, podlo i nepozvano, u ovih nešto kila protoplazme i svijesti pa vas ovo jutro pozdravljam sa – dobro jutro, dragi Cicelyjanci, slušate KBHR, glas okruga Arrowhead. Temperatura je 8 stupnjeva po Celzijusu i ako izlazite, a znam da izlazite, obucite se toplo i okruglo jer vratila nam se blažena zima. Japanska poslovica kaže – jedna lijepa riječ može zagrijati tri zimska mjeseca, stoga, budite dobri jedni prema drugima jer ovdje na sjeveru zima traje dulje nego u istočnjačkim proverbijama.
(more…)

Fotografije s koncerta K10

Sunday, October 21st, 2007

KlausPonavljači iz OŠ Sulud III.Transponder CollectiveMario Furka Loose ExplosionAtmosferaEnver Krivac (za koncert) i Jelena Tondini (od štanda) prije ulaska u Red Room

Fotografirala Sanja Antolič

Yves preveo Valenta

Friday, October 19th, 2007

Bacite oko:

Culture.net

K10 - info-štand, književna večer i koncert

Tuesday, October 16th, 2007

Petak, 19. 10. 2007. K - dan!

Plakat za koncert K10

Posjetite nas na info-štandu od 10:00 do 16:00 ispred Radio Rijeke, popričajte s Katapultovim volonterkama, prelistajte knjige iz edicije Katapult, poslušajte glazbu s pratećih mini CD-a, uzmite flajer il, možda čak, plakat.

U 20:00 sati dođite na Arcu Fiumanu i kulturno ojačajte na književnoj večeri pretpremijere 10. knjige iz Katapulta uz Ivu Pejković i njen roman “Mačka u čizmama”.

U 21:00 prošećite do dvorane Stereo i za samo 20,00 kuna obogatite se zvukovima recentne riječke glazbene scene.

Sve zajedno u paketu projekta K10.

Projekt K10 (detaljnije za one koji to zaista žele) (more…)

(za)što pišeš? ostavljam otisak

Monday, October 15th, 2007

tko: Zhe, Tegla & J-zlo (katapultove pičke)

što: poetska večer na naš način (uključeno je i pjančevanje do kasno u noć)

gdje: Teta Roža (iliti babaroga)

kad: 18.10.2007 (četvrtak)

zašto: otvaramo sezonu književnih večeri na spomenutom mjestu

i: ako ste zainteresirani i Vi za ostavljanje vaših otisaka, javite nam se!

Sat burleske

Saturday, October 13th, 2007

Sinoć sam prisustvovao predstavi Sat burleske u HKD-u (organizacija Drugo more: veliko hvala što radite to što radite) i otišao kući zadovoljan. Čak štoviše! Najviše su me se dojmile dvije scene: Muzička numera “Wicked Game” i “Japanska transformacija”.

Muzičku numeru sam protumačio kao odnos glumice i publike (svijeta), a njeno potpuno razgolićavanje i otvaranje ruku prema publici u svim smjerovima i klanjanje kao potpuno predavanje publici/svijetu. Detalj s jagodom na kraju točke mi je ostao nejasan.

Tzv. “Japanska transformacija”mi je izvrsna iz razloga što se glumica iz gejše, postepeno skidajući sloj po sloj odjeće i zauzimajući različite uloge, pretvara u sumo borca. Tim više što se radi o ženi. To mi je bilo zaista snažno. Nažalost ne poznam japansku kulturu dovoljno da bih mogao eventualno proširiti inerpretacijski okvir, ali i ovako mi je bilo odlično!

Ono što mi je predstava dala u cijelini jest nastup glumica kao žiteljki Svijeta. Radeći zajedno predstavu, kombinirajući različite utjecaje i miješajući različite kulture, međusobno se oplemenjujući i nadograđujući - potvrdile su da naše različite kulture ne postoje zato da bi se natjecali koja je bolja ili “kulturnija”, nego da bi ih komplementirali i dobili jasniju sliku o nama samima i o svijetu u koji smo uronjeni.

Živjele razlike!

Klavir Od Bijele Krede.

Friday, October 12th, 2007

Koga zanima kako je vaš umjereno omiljeni slušač glazbe prekinuo seksualnu apstinenciju sa jednom od diva moderne glazbe neka klikne na ime nečastivog.

The Devil.

ek.

frrrrrk

Thursday, October 11th, 2007

već se 2 dana ulizujem tetkama iz komunalnog! toliko sam sladunjava da se sama sebi gadim (dobit ću šećernu bolest)… ali eto nadam se da će urodit plodom i da će nam dat prokleti štand. zahtjev je predan! :)

eto toliko od mene , da ne kažete da niš ne pišem po blogu

Svemir. Posljednja granica.

Friday, October 5th, 2007

Let je počeo bezgrešno.

I onda se, odjednom, bez mnogo najave, u slojevima i slojevima prostorno-crne, pred našom letjelicom doslovno razlila sva ljepota hladnog i beživotnog Mjeseca. Ovo nebesko tijelo, kako su mu oduvijek tepali, pozdravljalo nas je posuđenim svjetlom.

Nakon toga pokušavali smo igrati trešetu, ali bestežinsko stanje daje posve novo značenje kapotu.

ek

Hermes prijavljen za Kiklopa

Tuesday, October 2nd, 2007

Prethodni tjedan sam prijavio Hermesov poučak za nagradu Kiklop u kategoriji Debitantska knjiga godine.

Glasovanje za 3 (tri) nominacije po svakoj kategoriji traje od 15. listopada do 31. listopada 2007.

Popis nominiranih autora i djela objavljuje se 8. studenog 2007.

Glasovanje za dobitnike nagrade Kiklop traje od 9. studenog do 23. studenog 2007.

Nagrade će biti dodijeljene 12. prosinca 2007. godine na 13. Sa(n)jamu knjige u Istri.

Pa da vidimo hoće li biti kao i sa DHK-om…


Intervju s Tutekom

Tuesday, October 2nd, 2007

U Ri Info-u za listopad objavljen je intervju s Nikolom Tutekom. Prošećite do Ri-Infoa na Korzu i nabavite si besplatan primjerak.

p.s. U istim novinama najavljen je i koncert K-10 19. listopada u Stereu.