Archive for September, 2007

Treći Svijet, Drugi Put

Friday, September 28th, 2007

Maya Arulpragasam je objavila svoj drugi album. Zove se “Kala” i šuta dupe! Ako ste u fazonu za orijentalne šuškalice, bollywoodske brasseve, najiščašeniji r’n'b na tem lepem svete i pokoju o Tamilskim Tigrovima, dođite na curry. Donesite svoju cugu!

Namaste,

ek.

Utrka – sažetak i još ponešto

Monday, September 24th, 2007

Kažem oduševljeno šurjaku: “Hej, znaš da vodim evidenciju pisanja? Ono, bilježim kolko pišem na dan, kolko sati radim i tako to. Poslje ću sve moć ljepo analizirat…”
“U je, to je baš kreativno pisanje.” (more…)

Akcija u Molekuli

Saturday, September 22nd, 2007

Danas su vrijedne volonterke i volonteri od Katapulta imali akciju čišćenja u Molekuli. Cilj su bili prozori u uredu i dnevnom boravku. Prozore smo rastvorili i oprali ih s nutarnje strane, a kako se tijekom akcije pokazala potreba za dokitavanjem istih i to smo učinili. Usput smo i oprali dio toplovodno-radijatorskih cijevi pri stropu koje nitko nikada nije čistio. Bijaše dobro. Udarni-ci/-ce: Sanja, Anja, (Nja i mala A), Tondini, Krivac i kultna ličnost lično.

Ako laže foto ne laže rogo:

Anja Čišćenje cijevi Posljednji prozorPauza

Biti rob i ispasti Job ili uvijek gledaj na vedriju stranu života

Saturday, September 22nd, 2007

Mjuzik: ”Speed me towards death”, ”Elysium”

U mnogome su autori filma Matrix bili u pravu. Rođeni smo u sužanjstvu. To nije stav, to nije način gledanja na stvari – to je objektivna istina – koliko god do objektivne istine možemo posegnuti. Trik uspješnog preživljavanja leži u tome da pronađemo razloge s kojima se – barem na određeno vrijeme – možemo pomiriti sa ropstvom.

Nije bitno hoćemo li pognuti glavu i progutati govna zbog toga što smo relativizirali svoju bespomoćnost, nagomilali si osjećaj krivnje ili iz suosjećanja s onim najbližima koji nam pomažu kroz svoje ropstvo. Prije ili kasnije bit ćemo na to prisiljeni.

Morat ćemo sami sebi dokazati da možemo zatomiti ono što osjećamo da je sloboda, pregristi ono što smatramo da je pravedan način vrednovanja pojedinca i njegovih kvaliteta. Pospremit ćemo snove na 10 godina koje će nam život produžiti u 20, u opasnost da jednostavno naši snovi, zajedno s onim što smo nekada željeli biti, ne nestanu zaboravu. (more…)

Četrdeset Godina Gajdaša Na Vratima Zore

Friday, September 21st, 2007

I know a room full of musical tunes,

some rhyme, some ching,

most of them are clockwork!

Let’s go into the other room

and make them work!

Pozdrav,

ek.

Tekst u Globusu

Friday, September 21st, 2007

U najnovijem broju nacionalnog tjednika Globus (br. 876), na stranici 91. u kulturnom prilogu Ventilator, objavljen je članak o CC licenci pod naslovom “Nova era copyrighta”. Spominje se udruga Katapult kao jedan od prvih izdavača u RH koji koriste CC, a članak je okrunjen, iz ne znam kojeg razloga, mojom fotografijom. Kupite i nasmijte se.

Pop glazba nije uvijek nužno zlo

Friday, September 14th, 2007

Ko ne vjeruje može slobodno pročitat ovo.

Hvala na klikanju,

ek.

a zaboravila sam…

Sunday, September 9th, 2007

ja sam ful htjela nešto napisat, ali dok sam našla pasvord i logirala se isparilo mi iz glave…

Laptopdelija - mit ili stvarnost?

Friday, September 7th, 2007

CARIBOU
ANDORRA

City Slang 2007

Caribou je ime iza kojeg se uglazbio Daniel Snaith, kanadski doktor matematike s adresom u Starom Albionu. No, Caribou je novo ime za Snaithovu glazbu; do pred dvije godine svijet ga je poznavao kao inventivnog elektroničara pod imenom Manitoba. Nakon što ga je stari punk roker i dj Handsome Dick Manitoba (to je isto, recimo, kao kad bi se neka hrvatska starudija, ono, Gopčev suvremenik, zvala Zgodni Kurac Međimurje) tužio zbog imena, kojeg dotični koristi još od sedamdesetih, doktor Snaith je prisilno odbacio ime kanadske savezne države i zamijenio ga sjevernoameričkim idiomom za Jelenka (rangifer tarandus). (more…)

The Inevitable Return Of BeatNocha

Monday, September 3rd, 2007

od sad četvrtkom u 18.30 na 98,4 MhZ FM

Ej, bok, ljudi!

Kao, vratio sam se!

Od slijedećeg tjedna klasični jedan-album-tjedno-ritam, a za danas samo ovo.

Pozdrav!

ek