Archive for June, 2007

Umro Tadijanović

Thursday, June 28th, 2007

Iako će neki reći “dugo je i trajao” - meni je žao. Nekako se činilo da će zauvijek biti tu. Mirno putuj, Pjesniče!

Vijest na culternetu.

Pjesnikova stranica.

J-zlo i Že u Teti Roži

Thursday, June 28th, 2007

Jelena Tondini i Željka Horvat nastupile su jučer nešto malo iza 21:30 u Teti Roži.

Poetsko-dramski performans okupljene u Teti Roži je doslovno izgranatirao teškom poetskom artiljerijom. Večer je otvorila J-Zlo nastupivši sa zategnutom omčom oko vrata i čitajući pjesmu Šizofrenik iznenađujući publiku nenaviklu na konzumaciju poezije koja nije Amer-Rus-hibiskus-hop-cup-zabavno i veselo. Nakon Šizofrenika pozornost je zaokupila Željka koja je do tada klečala na podu prekrivenom bijelim papirima, pognute glave, u crnoj bezrukavnoj košulji, simbolično vezana konopcem za stup. Že se počela grčiti i svijati da bi ispovraćala krv! Iako smo vidjeli da si je ruke prije nastupa namazala kečapom - ipak smo se šokirali. A i piva nam je nekako prisjela. Ustajući se Željka je krvavih usta odrecitirala pjesmu Krvarim. I to je bio početak. Narednih pola sata bili smo naizmjenice rešetani mladom, buntovnom i autentičnom poezijom dviju mladih riječkih pjesnikinja. Teško, brutalno i istinito. Odlično cure! Samo naprijed!

p.s. Slike stavljam u ponedjeljak kad razvijemo film.

Vidi Vraga!

Wednesday, June 27th, 2007

The White Stripes
Icky Thump
Xl Recordings 2007

Razgovaraju Jack i Meg i sine im kako bi se mogli malo i, ono.
Nakon što je Jack svršio, kaže mu Meg: “Isti si ko i tata!”
A odgovara Jack: “Znam, rekla mi je mama!” (more…)

Predstavljanje nove knjige iz edicije Katapult!

Thursday, June 21st, 2007

Achtung! Achtung!

Predstavljanje nove knjige iz edcije Katapult održat ćemo u suradnji s krasnim djevojkama iz Bookse i to ovu prazničnu subotu 23. 6. s početkom u 21:00 sat kad hladnoća malo popusti.

Nova knjiga zove se Zelene doline ludosti i napisala ju je Dijana Merdanović što znači prva autorica objavljena u Katapultu. Op! Op!

Knjigu dramskih tekstova će predstaviti autorica i Nikola Leskovar naš novopečeni voditelj, a više o knjizi saznajte ovdje.

p.s. Vrlo brzo i riječka premijera bit će! :-)

Radionica kreativnog pisanja: Osnove pisanja romana

Wednesday, June 20th, 2007

Radionica kreativnog pisanja: Osnove pisanja romana održat će se 30. 6. u prostorijama udruge SMART s početkom u 10 sati i trajat će do cca. 14 sati. Voditeljica radionice je Daša Drndić. Zbog opširnosti teme dogovoreno je s voditeljicom da će broj polaznika radionice biti ograničen na samo deset. Prijave primamo do kraja tjedna (petak zadnji dan) kako bi vam ostao još tjedan za obavljanje zadataka. Prijavom se obvezujete obaviti dobivene zadatke i prisustvovati radionici. Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, niste sigurni možete li prisustvovati radionici – nemojte se prijaviti. Napomena: trenutno ima još samo tri (3) slobodna mjesta. Najbrži prst? (more…)

Tigar? U Africi?!!

Wednesday, June 20th, 2007

Manic Street Preachers
Send Away The Tigers
Sony 2007

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kad su 1968. pored mrtvog radijskog i televizijskog komičara i sveopće britanske broadcast legende Tonya Hancocka pronašli njegovo oproštajno pisamce, na njemu je, između ostalog, pisalo:

things just went wrong too many times.

Mnogo godina kasnije Richey Edwards, najpoetičniji eyeliner boy i najtragičnija anoreksično-alkoholičarska-i-općenito-supernesretna rock zvijezda u jednoj osobi, rekao je svojim frendovima u bendu da je to nešto najljepše što je ikad pročitao. (more…)

K-Trio @ Auntie Rose, Ri 13.06.2007.

Thursday, June 14th, 2007

Šokantno! Subverzivno! Intimno! Jazzy!

Unatoč vrsnoj temperaturi zraka, prilično zadovoljavajućoj popunjenosti prostora i nebrojenim kupicama, ovaj improvizirani trio

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
foto by Daniela Rožić / osjećajte se slobodno pa kliknite radi boljeg pogleda

jučer je razoružao sve prisutne u riječkom pajzlu Teta Roža svojim sat-i-nešto čitanjem književnosti uživo! (more…)

Najprodavanije knjige u RH u zadnjih 2,5 godine

Thursday, June 14th, 2007

Koje su najprodavanije beletrističke knjige u RH u posljednjih 2,5 godine što se tiče domaćih autorica i autora (i u koliko primjeraka) saznajte ovdje.

Tako, malo da steknete dojam o čemu se ovdje radi i koliko imate mogućnosti postati King ili Rowling u RH.

Neka je tipkovinica s vama!

:-)

Tanzen! Tanzen!

Wednesday, June 13th, 2007

Stephan Bodzin
Liebe Ist…
Herzblut, 2007.

Image Hosted by ImageShack.us

Dosta gitara, došlo je ljeto. Ili – jebeš ljeto – zovem se Polpetto. Ili tako nekako.

Namirisao sam, uz kleine hilfe svojih prijatelja, drugi tehno (sva elektronika je u neku ruku tehno, da riješimo problem operativnih pojmova odmah na početku) superalbum ove godine. (more…)

Katapult na otvorenju Profilova Superstorea

Tuesday, June 12th, 2007

Otvorenje Profilovog Superstorea, multimedijalne knjižare u Tower centru Rijeka, 15. 6. 2007. (petak) u 16:00 sati podržavaju jake snage Katapulta: Tondini, Dević, Ožanić, Horvat, Tomić, Leskovar i Kapidžić.

Dođite ako smijete!

Program:

16:00 Svečano otvorenje

17:00 Katapult, predstavljanje udruge i edicije uz čitanje proznih i poetskih radova članova i članica Katapulta

18:30 Proslava otvorenja uz bossa novu i jazz u izvedbi Kristijana Beluhana, članova jazz kvarteta Sensitive i Mile Stavrosa

Književna večer čitanja mladih autorica i autora u Teti Roži

Monday, June 11th, 2007

Poštovani/e i dragi/e!

Katapult vas poziva na književnu večer čitanja mladih autorica i autora u Teti Roži.

Udruga Katapult i ugostiteljski objekt Teta Roža (Kumičićeva 52a) ovu srijedu, 13. lipnja, s početkom u 21 sat predstavljaju mladu riječku autoricu i dvojicu autora.

Na književnoj večeri predstavit će se čitanjem svoje trash poezije Jelena Tondini poznatija kao J-Zlo, te Enver Krivac i Alen Kapidžić čitanjem svojih mahom neobjavljenih proznih uradaka.

Dođite i zabavite se!

joker here!

Friday, June 8th, 2007

uglavnom…

kompletni back catalogue glazbenih (i drugih) recenzija, osvrta, vegan-non-friendly recepata te ostalih noćnih epilepsija koje enveru krivcu ispadnu iz nesretne glave, barem što se 2007. godine tiče, možete čitati na jednom mjestu.

ovo je to mjesto.

što ne znači da se više ne čitamo ovdje, na najboljem blogu u kraljevstvu.

just to let ya know.

pozdrav,
ek.

Prvi ljetni priljepak

Wednesday, June 6th, 2007

Evo, još jedna glazbeno-vegannonfriendly recenzija/prijedlog za ovoljetno kulturno uzdizanje!

Loney, Dear
Loney, Noir
Regal / Sub Pop, 2007

Image Hosted by ImageShack.us

Često se, kad se želi opisati ljudska izvrsnost ili posebnost povezana s određenim lokalitetom, upotrebljava izlizana frazopoštapalica «ima nešto u vodi». U slučaju Skandinavaca ta spika uvijek nekako mutira u «ima nešto u svom tom silnom alkoholu kojeg sišu» ili slično. Priznajem, i meni je to palo na pamet čim sam čuo «dječji» vokal Emila Svanangena, stanovnika švedskog gradića Jönköping, koji me je svojim «piskutanjem» podsjetio na još dvije slične sjevernjačke vokalne visine, Jonasa Bjerrea iz danske grupe Mew i, naravno, Jona Thora Birgissona iz islandskih Sigur Ros. (more…)

“Reći istinu u vremenu sveopće prijevare jest revolucionarni čin.” - G. Orwell

Wednesday, June 6th, 2007

Prvi naziv mi je bio: ”Ono što vam čelo Hadžiselimović nije odabrao” - ali sam se odlučio za lagani senzacionalizam - ;-)

Pjesma uz tekst - Rob Dougan - ”Furious Angels” (ne pada mi na pamet bolji opis za ljude koji su toliko iznervirani lažima i prijevarama da su odlučili reći istinu bez obzira na posljedice i negativne omjere). (more…)

Natječaj za kratku priču

Monday, June 4th, 2007

Književni krug iz Karlovca je i ove godine raspisao natječaj za kratku priču. Detalje saznajte ovdje.

Pišite i šaljite!

To je novi ples Qua Qua

Friday, June 1st, 2007

Bok bok bobob bobo bo bo.

Evo, s obzirom da sutra skori & budući suradnici Katapultove cd serije, grupa Quasarr, imaju svoj riječki (a i pravi nacionalni, for that matter) koncertni debi u Stereo Dvorani, prenijet ću svoju recenziju njihovog friškog albuma sa svid.blog.hr, pa ne budite lijeni i pročitajte. Voli vas Vaš vegan non-friendly ek.

Quasarr
Quasarr
Menart 2007

Image Hosted by ImageShack.us

Evo ga, novi Urban!

Ma, zafrkavam se, uopće ne bum poletil! (more…)