Archive for April, 2007

Hermes party!

Saturday, April 21st, 2007

Pošto je službena vijest krenula, vrijeme je i da se mi pridružimo medijskoj stihiji: roman Hermesov poučak Yvesa-Alexadrea Tripkovića dobio je nagradu DHK Slavić za najbolji roman prvijenac objavljen u 2006. godini!

Opa! 8O

Katapult je svoje čestitke Yvesu već prenio, a povodom ovog zaista značajnog uspjeha za Yvesa i udrugu Katapult, odlučili smo organizirati književnu zabavu na kojoj ćemo još jednom predstaviti Yvesa, njegov nagrađeni roman i Katapult te počastiti naše drage i vjerne posjetioce i posjetiteljice književnih večeri bez čije bi nam podrške sve bilo puno teže i neveselije.

Hermes party održat će se u seapubu Arca Fiumana u utorak 24. travnja s početkom u 20 sati. Razgovor s dobitnikom nagrade vodit ću ja (aka Alen Kapidžić), a razgovarat ćemo o samoj nagradi, primopredaji, Yvesovom viđenju nagrade, što mu ona znači itd. Nakon kratkog intervjua, pročitat ćemo ulomak, dva iz romana i onda večer prepuštamo našem omiljenom DJ-u dr. Heywoodu Floydu koji će nas uveseljavati do kad bude trebalo.

Kada je Davor Lukas – Bajo (ponosni vlasnik Arce i naš dragi suradnik i potpornik) čuo da smo dobili nagradu, uskliknuo je: «Slavić, kažeš!? Ha! Svaka čast! Ako je tako, onda ja častim klopom, ali cugu će te sami plaćat’!» Počastite nepce Arčinim delicijama, ali nemojte mljackati kada počne spektakl! :-)

Vidimo se!

“Smeće” u Booksi

Friday, April 20th, 2007

U utorak, 17. travnja, u 20 sati, vesela ekipa u sastavu Marta Ožanić + Tri Hobita Slavna (Krivac, Novković, Kapidžić), prezentirala je Smeće, prvi roman izdan u ediciji Katapult, u zagrebačkom književnom klubu Booksa.

U sklopu provedbe projekta financiranog od Ureda grada Rijeke otputovali smo u Zagreb, malo porazgovarali s voditeljicom Martom, objasnili što je Katapult i čemu služi, podijelili letke, čitali iz knjige, najavili što ćemo dalje i dobili jedan iskreni: Bravo, Rijeka! iz publike što nam je zaista drago. Nesreća u sreći (ili obrnuto!) je ta što su istu večer bila još dva književna događaja (Zoran Ferić i Senko Karuza su predstavljali svoje knjiga sabranih proza, a započeo je i Brutal, 2. međunarodni festival suvremene poezije) pa je slučajnih prolaznika/posjetitelja bilo samo 15-ak. No nezadovoljstvu mjesta nema jer posjetioci nisu pobjegli kada smo počeli s književnom večeri nego su nas sa zanimanjem slušali.

Uspješnu suradnju s dragim curama iz Bookse nastavit ćemo već slijedeći mjesec predstavljanjem Snuff filma, mladog, a već legendarnog, riječkog pisca Gorana Devića.

Hermesov poučak u emisiji Dobro jutro, Hrvatska!

Friday, April 20th, 2007

Upravo sam dobio SMS od Krivca u kojem me izvještava da se Heremesov poučak pojavio na 4 i pol sekunde u rukama Blaženke Leib pri čemu je rekla: “Ovo je Hermesov poučak Yvesa Alexandrea Tripkovića dobitnika nagrade Slavić. Ovu i (još neku drugu knjigu) možete osvojiti pozivom na broj (…), a sada da vidimo što nam jutros preporučuje naš kuhar!”

:-)